Focus: Lekker kort in Arnhem

Reconstructie van een hippie trail

Go Short kennen we van het jaarlijkse festival in Nijmegen, maar sinds een paar jaar ook van het satellietfestival Go Short Arnhem. De derde editie wordt van 9 t/m 12 september gehouden in Focus Filmtheater.

Je steekt maanden werk in een festival om een prachtig programma samen te stellen en dan is het plotseling alweer voorbij. Begrijpelijk dat veel festivals nadenken over hoe ze hun inspanningen effectiever kunnen maken. Go Short Nijmegen doet dat met het satellietfestival Go Short Arnhem. Te zien is het programma Oscar Shorts, dat de fictie- en animatiefilms bevat die Go Short Nijmegen selecteerde als kandidaten voor de Oscar voor beste korte film.

Alleen te zien op Go Short Arnhem is de Gelders Kort Competitie. In samenwerking met Gelders DOEK selecteerde Go Short vijftien films van Gelders filmtalent. Zij strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs van duizend euro. De kortste film duurt twee minuten (Onze stad van Jip Roemaat en Walt van der Aar), de langste vijfentwintig minuten (Duchess of the Sea van Sanne Kranenburg en Mayke Pels). Titels als Marlon Brando (Vincent Tilanus) en Reconstructie van een hippie trail (Pelle Nijburg) maken bij voorbaat nieuwsgierig.

Ook is er op het festival de Gelderland Film Pitch, waarin de winnaars van drie geselecteerde Gelderse projecten, die komend jaar gerealiseerd worden, praten over hun filmplan. Op deze bijeenkomst zijn ook eerdere geselecteerde en gerealiseerde films te zien.

Naast het programma in Focus Filmtheater is er onder de titel Off the Walls een filmwandeling door Arnhem, waarbij de wandelaar langs muren en objecten loopt die als filmschermen dienst doen. Ook op het dak van Focus Filmtheater zijn filmvoorstellingen, als het weer het toelaat.


Go Short Arnhem | 9 t/m 12 september, Focus Filmtheater, Arnhem