Focus: Eindhoven Film Festival

Sand Wanderer

“Dare to be different”, is het motto van het Eindhoven Film Festival (EFF), dat dit van 29 november tot en met 2 december met de achtste editie gaat bewijzen. Het doet dat op vier locaties: Natlab, Vue Cinema, TAC Eindhoven en het Van Abbemuseum. Filmfestivals die traditionele films vertonen zijn er genoeg, maar het Eindhoven Film Festival richt zich, in de woorden van festivaldirecteur Frank van der Linden, op “films die het experiment niet schuwen en makers die van gebaande paden durven af te wijken.” Te zien zijn (korte) documentaire, fictie- en animatiefilms uit binnen- en buitenland, maar er zijn ook interactieve installaties, workshops, exposities en lezingen. Speciale aandacht is er voor lokaal en regionaal talent.

Het filmprogramma is onderverdeeld in thematische blokken van anderhalf uur. Het zijn teveel thema’s om op te noemen, maar we doen het toch: A Day in the Life, Amoureux, Solitaires, Brabant talent, Family Values, Imagine Me here, Life is What You Make it, Lost in Translation, Love is a Battlefield, Natural Revolution, Night Fever, Road to Nowhere, See Me, Feel Me, Smells Like Teen Spirit, Under Pressure en Who Run the World.
De meer dan negentig films strijden om vijftien EFF-awards, waaronder voor beste film, regisseur en script, maar ook voor muziek, debuut en Brabants talent.

Maar zoals gezegd valt er op het Eindhoven Film Festival meer te beleven dan alleen kijken naar films. Zo er is de interactieve installatie Lendable Mendable Venbable, waarin het Londense duo Sarah Cockings and Harriet Fleuriot door bezoekers meegebrachte overbodige spullen van thuis transformeren tot nieuwe objecten, zodat ze een nieuw leven krijgen. Lezingen zijn er onder meer over sound design en drones.

eindhovenfilmfestival.nl