Nieuw program­meurs­team voor ‘t Hoogt nieuwe stijl

Filmtheater 't Hoogt sluit eind 2018 op oude locatie

  • Datum 12-10-2018
  • Auteur Edo Dijksterhuis
  • Categorieēn Nieuws
  • Deel dit artikel

Filmtheater ’t Hoogt viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum. Reden voor feest en terugkijken maar vooral ook voor een toekomstvisie. In het rap veranderende filmlandschap wil ’t Hoogt meer zijn dan alleen een plek voor filmvertoning. Een teken aan de wand was de aanstelling afgelopen maand van Eric Diepeveen als lid van de Raad van Toezicht. Diepeveen werkt bij Talespin, voorheen bekend als Sticky Studios, en is daar verantwoordelijk voor SAAS mobiel, virtual reality en augmented reality. ’t Hoogt wil op de nieuwe locatie meer gaan inzetten op die nieuwe media.

Eind dit jaar moet ’t Hoogt de oude locatie in het centrum van Utrecht verlaten. In eerste instantie waren er plannen voor nieuwbouw aan het Paardenveld en later voor verbouwing van de City-bioscoop. Toen die opties niet doorgingen kwam het Werkspoorkwartier in zicht. Als alles meezit kan ’t Hoogt daar over anderhalf jaar de deuren openen.

In de tussentijd kan het nieuwe programmeursteam warmdraaien en dingen uitproberen. Alhoewel, ‘nieuw’. Miranda van Gelder, Michiel Langbroek en Leendert Oostlander zijn alle drie al jaren verbonden aan het filmtheater. Zo was Van Gelder de afgelopen jaren programmeur en werkte ze bij binnen- en buitenlandse filmfestivals. Langbroek en Oostlander hebben in het verleden programmamakers ondersteund en gaan zich nu richten op activiteiten die beginnen waar filmvertoning ophoudt.

In de laatste maanden van dit jaar neemt ’t Hoogt tijdelijk afscheid van zijn bezoekers met een speciaal programma. Oostlander: “We willen in de laatste maanden van dit jaar op zoek gaan naar de grenzen van film en beeldcultuur. Knallend er uit gaan, met vreemde, mooie, geestige, ontroerende, experimentele events, waarbij we terugkijken in ons 45-jarig verleden en vooruit kijken naar de toekomst.”