The Woman in Black

Effectief piepende vloer

The Woman in Black

Daniel Radcliffe’s eerste rol na de Harry Potter-films is die van de jonge advocaat Arthur Kipps die sinds de dood van zijn vrouw als een zombie door het leven gaat.

Van zijn kantoor krijgt Kipps nog een laatste kans om zichzelf te bewijzen door in een gehucht aan het einde van de wereld de papieren van een overleden klant door te nemen en zodoende haar testament op te stellen. De toch al niet warme ontvangst door de bewoners verandert in regelrechte vijandigheid als kort na Kipps’ aankomst een van de dorpskinderen op gruwelijke wijze om het leven komt.

The Woman in Black (1989)

In het afgelegen landhuis waar hij in stilte zijn werk doet, ontdekt hij dan een dramatische geschiedenis die alles te maken heeft met de sterfgevallen in de buurt. Behalve dat deze remake een hele vermakelijke en effectieve cross-over is van westerse en oosterse horrorclichés met een indrukwekkend gotische atmosfeer, bevat de film ook aardig wat verwijzingen naar genreklassiekers. Alleen al de art direction maakt The Woman in Black dus de moeite waard. En fantastisch hoeveel effect er nog steeds uit een ‘piepende vloer’ kan worden gehaald.