Thuiskijken deze week – 9 november 2015

  • Datum 09-11-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

La loi du marché

La Loi du Marché | De prijs voor beste acteur in Cannes ging dit jaar naar Vincent Lindon voor zijn vertolking van een ontslagen fabrieksarbeider in La loi du marché. In La loi du marché vindt de werkloze Thierry (Lindon) uiteindelijk een baantje als bewaker in een supermarkt. Maar als blijkt dat hij niet alleen de klanten maar ook zijn collega’s in de gaten moet houden voelt hij zich in het nauw gedreven. "Er zijn miljoenen mensen als Thierry in Frankrijk, Spanje en Italië", zo omschrijft Lindon zijn personage.
Verkrijgbaar op dvd (Remain in Light) vanaf 10 november

Listen To Me Marlon | Na zijn dood in 2004 bleek acteerkanon Marlon Brando ongeveer 300 uur aan tapes te hebben ingesproken, van triviale kattebelletjes tot intense zelfhypnoses. Dit materiaal werd door de erven Brando beschikbaar gesteld aan de makers van Listen To Me Marlon, waardoor zij in staat waren hem zijn eigen levensverhaal te laten doen. Regisseur Stevan Riley selecteerde ongeveer 90 minuten uit die 300 uur, geduldig monnikenwerk.
Verkrijgbaar op dvd, blu-ray en VOD (Universal) vanaf 11 november

Star Wars-saga | Het was onvermijdelijk: voor de release van The Force Awakens moest er nog een grote rerelease van de Star Wars-saga verschijnen. Jammer genoeg komt de originele trilogie niet als pre-special edition (dus zonder al die onnodige digitale aanpassingen van George Lucas) uit. Naast een complete box zijn alle films ook los verkrijgbaar in steelbook-editie met verscheidene personages van de serie op de voorkant. Het ziet er mooi uit allemaal, maar dit is alleen voor de verzamelaar of voor de thuiskijker die de films nooit heeft gezien.
Verkrijgbaar op blu-ray (Fox) vanaf 11 november

TV-Tip: Schindler’s List | Son of Saul heeft een nieuw leven geblazen in de discussie hoe de Holocaust in beeld of onder worden te brengen. De vorige grote film die dit teweeg bracht was Spielberg’s Schindler’s List. In Amerika werd de film overigens vrijwel unaniem juichend onthaald. In Europa ondervond de film meer weerstand. Spielberg lag niet wakker van de kritiek: "Ik zeg slechts: ‘kijk hiernaar en trek je conclusies’. Dat is alles." Is het zo simpel?
Te zien op donderdag 12 november om 20:30 uur op Net5