Thuiskijken deze week – 9 februari 2015

  • Datum 09-02-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Under the Skin

Volop buitenstaanders in onze wereld in het aanbod voor thuiskijkers deze week.

Under the Skin | Jonathan Glazer en Scarlett Johansson doen in Under the Skin waar de meeste filmmakers alleen maar van dromen: de wereld tot een vreemde plek maken. In gesprek met Glazer lijkt het alsof de film hem is overkomen: "Mijn doel was niet om mysterieus te zijn. Maar het is nou eenmaal niet gemakkelijk om het verhaal door haar ogen te vertellen."
Verkrijgbaar op dvd (A-Film) vanaf 12 februari 

Kreuzweg | De precieze, rustige vorm van Kreuzweg heeft een meeslepend, groot effect. Een veertienjarig Duits meisje doorloopt op eigen wijze de veertien staties van Jezus naar de kruisiging. "Toen mijn broer en zus en ik jong waren, hadden we wat ik graag een guest appearance noem in fundamentalistisch-katholieke kringen", vertelt regisseur Dietrich Brüggeman.
Verkrijgbaar op dvd en vod (September Film) vanaf 12 februari 

Olive Kitteridge | Deze gelauwerde HBO-miniserie was eenn zeer persoonlijk project voor actrice Frances McDormand: niet alleen speelt ze de titelrol, maar ze stond aan de wieg van de reeks. Zij kocht de rechten van de roman van Elizabeth Strout, vroeg scenarist Jane Anderson en regisseur Lisa Cholodenko (The Kids Are All Right) erbij en strikte Richard Jenkins als tegenspeler.
Verkrijgbaar op dvd (Warner H.V.) vanaf 11 februari 

Locke | Hij houdt zich netjes aan de snelheids­limiet, maar van binnen kolkt en zoeft het bij het titelpersonage van Locke, een eenmansspel voor Tom Hardy. Hij draagt de film, zelfs door een maskerende baard, een verkoudheid en een onverklaarbaar maar passend Welsh accent heen.
Verkrijgbaar op dvd en vod (September Film) vanaf 12 februari 

Magic in the Moonlight | Woody Allen hoopt dat magie bestaat, maar de ratio zit hem in de weg. Hij hitst verstand en gevoel tegen elkaar op. In cinema vindt hij een uitweg voor zijn toverkunsten. Het is een rode draad in zijn werk, stelt Laura van Zuylen — van Stardust Memories tot deze nieuwste toevoeging.
Verkrijgbaar op dvd en vod (Paradiso H.E.) vanaf 12 februari