Thuiskijken deze week – 8 september 2015

  • Datum 08-09-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

La meglio gioventù

La meglio gioventù | Na een rerelease in de bioscoop is deze Italiaanse familiekroniek nu ook weer gerestaureerd op dvd te zien. Hij duurt zes uur lang, maar de tijd vliegt voorbij. Na afloop van de film, die veertig jaar recente geschiedenis omspant, voelt de kijker zich bij de Romeinse familie Caratia horen. Hij is van de gezinsleden gaan houden. Het tekent de emotionele kracht van de film, die je misschien een superieure soap moet noemen.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Lumière)

TV-Tip: United 93 | Verplichte kost om rond 9/11 uit te zenden: Paul Greengrass’ United 93 over Vlucht 93 die op de ochtend van 11 september 2001 werd gekaapt en eindigde in een weiland in Pennsylvania, een kwartier van zijn doel. Ook verplichte kost om te kijken, want Greengrass’ ijzingwekkende en ijzersterke film vertelt in documentairestijl flarden van de werkelijkheid, maar wordt nergens propaganda.
Te zien op donderdag 10 september, om 20:30 uur op Veronica

TV-Tip: Blue Jasmine | Getroebleerde mannen studie Irrational Man deed het hem niet helemaal voor de Woody Allen liefhebber. In ieder geval kon hij niet tippen aan Allens indringende vrouwenportret Blue Jasmine, waarin Cate Blanchett een vrouw speelt die de greep op haar leven helemaal kwijt is. De film roept herinneringen op aan Allens meest geslaagde Bergman-hommage, Another Woman (1988).
Te zien op vrijdag 11 september om 21:30 uur op NPO3

Import: Dressed to Kill | "Discovering a De Palma movie for the first time, soaking up its elaborate formal conceits, is to have one’s eyes opened by boundlessly inventive tricks with time, space, narrative and perspective." Aldus Adrian Martin. Dressed to Kill, een psychoseksuele bewerking van Hitchcock’s Psycho zou dit gemakkelijk bij de kijker teweeg kunnen brengen. Al is het maar door die briljante museumscène.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray, regio A (Criterion)