Thuiskijken deze week – 5 oktober 2015

  • Datum 05-10-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Dark Horse

The Dark Horse | "Bij het arbeidsbureau hadden we een vacature opgehangen waarin we zochten naar Maori-mannen — tatoeages en een strafblad strekten tot aanbeveling. Er stonden enorme rijen." Uiteindelijk koos regisseur James Napier Robertson voor Cliff Curtis om het leven van Maori-schaker Genesis te vertolken. The Dark Horse is een rauw en ontroerend drama, dat door indrukwekkend spel en een sterk script nooit geforceerd aandoet.
Verkrijgbaar op dvd (Imagine) vanaf 6 oktober.

Trois souvenirs de ma jeunesse | Trois souvenirs de ma jeunesse is de zesde samenwerking tussen de Franse erfgenaam van de Nouvelle Vague, Arnaud Desplechin, en ex-Bond slechterik Mathieu Amalric. In Trois souvenirs… pakt Amalric bijna twintig jaar na Comment je me suis disputé… weer zijn rol van de meanderende Paul Dedaleus op. Deze keer blikt hij terug op belangrijke herinneringen uit zijn jeugd.
Verkrijgbaar op dvd (Lumière) vanaf 6 oktober.

TV-Tip: Antonia | Marleen Gorris deed zeven jaar over de realisering — lees: financiering — van haar film Antonia. De moeite is niet tevergeefs geweest, want het is een prachtige film over de cirkelgang van het leven. Gorris: "We leven allemaal ons leven en proberen gelukkig te worden, maar over het verstrijken van de tijd hebben wij niets te zeggen"
Te zien op vrijdag 9 oktober om 20:30 uur op RTL8.

Import: My Own Private Idaho | Een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Gus Van Sant krijgt de Criterion-behandeling. My Own Private Idaho is een roadmovie over Mike, een straatschoffie met narcolepsie (een prachtige rol van de overleden River Phoenix), en Scott, de rebellerende zoon van een burgemeester (Keanu Reeves) die naar Idaho trekken op zoek naar Mike’s moeder.
Verkrijgbaar op dvd/blu-ray (r1/A) (Criterion)