Thuiskijken deze week – 5 januari 2015

  • Datum 05-01-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

L’homme qu’on aimait trop

De Filmkrant zet voor u op een rij wat er de moeite waard is op het kleine scherm in de week van 5 t/m 11 januari.

L’homme qu’on aimait trop | "U moet weten dat ik niet erg neig naar ware gebeurtenissen, niet mijn kopje thee zoals men zegt", vertelde André Téchiné in ons interview uit Cannes. Toch verfilmde hij de waargebeurde verdwijning van Agnès Le Roux in 1977.
Verkrijgbaar op dvd (De Filmfreak) vanaf 6 januari

Le grand cahier | Een tweeling wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog op zichzelf teruggeworpen, met gruwelijk resultaat. De doordringende blikken van deze tegen wil en dank gestaalde kinderen spoken lang na, net als het beeld van de opgeprikte, genummerde dode kevers als symbool voor de vergaste joden.
Verkrijgbaar op dvd (De Filmfreak/Contact Film) vanaf 6 januari

Goltzius and the Pelican Company | Tamelijk ironisch was het: midden in het debat over de bezoekcijfers van Nederlandse artfilm moest deze nieuwste film van artfilmer pur sang (en aangenomen Nederlander) Peter Greenaway het met een wel zéér minimale release stellen. Slechts een handjevol (uitverkochte) vertoningen kreeg de film, die vertelt over etser en uitgever Hendrick Goltzius die in de gouden eeuw geld zoekt voor een nieuwe drukpers door pornografische toneelbewerkingen van Bijbelverhalen op te voeren. Inhalen op dvd.
Verkrijgbaar op dvd en vod (A-Film) vanaf 6 januari

TV-Tip: The Fantastic Mr. Fox | Ja, wel even door de reclameblokken heenbijten, maar dat is Wes Andersons subversieve kinderfilm wel waard. Andersons nostalgische inborst gaat perfect samen met de dwarse humor van Roald Dahl in deze dierenfabel over het verlangen naar een ongebonden bestaan.
Te zien op SBS9 op vrijdag 9 januari vanaf 20:30