Thuiskijken deze week – 28 september 2015

  • Datum 28-09-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Look of Silence

Geronimo | In Geronimo krijgt het klassieke verhaal over verboden liefde een nieuwe wending. In een broeierige Zuid-Franse banlieue wordt een vete uitgevochten, nadat de jonge Nil weigert om uitgehuwelijkt te worden. We zien het conflict in enigmatisch gefilmde dansscènes — zoals we gewend zijn van filmmaker Tony Gatlif (1948).
Verkrijgbaar op dvd (Contact) vanaf 29 september

Dior and I | Achter de schermen bij het legendarische modehuis Dior volgt Frédéric Tchengs camera de hectiek en emoties in de aanloop naar de eerste show van de Belgische ontwerper Raf Simons, die verkozen werd tot nieuwe creative director.
Verkrijgbaar op dvd (Imagine) vanaf 29 september

TV-Tip: Aanmodderfakker | In het kader van Nederlands Film Festival draait er een Gouden Kalf winnaar van vorig jaar op televisie. De komedie Aanmodderfakker (Gouden Kalf Beste Film, Acteur en Scenario in 2014) laat zien hoe je de kunst van het nietsdoen bij uitstek kunt toepassen in een elektronicazaak en waarom je nooit tupperwarebakjes van je moeder moet aannemen.
Te zien op maandag 28 september om 22:10 uur op NPO3

TV-Tip: The Act of Killing | Waarom zijn mensen in staat om hun medemensen systematisch en koelbloedig te vernederen en vermoorden? Waarom (en waaruit) bestaat het kwaad? Inderdaad: de duivelsvraag. In The Act of Killing, Joshua Oppenheimers documentaire over Soeharto’s doodseskaders die hun verleden naspelen, is het antwoord twee uur binnen handbereik. Angstaanjagend dichtbij. En dan ontglipt het je weer, wat een even afschrikwekkende ervaring is.
Te zien op dinsdag 29 september om 23:00 uur op NPO2

TV-Tip: The Look of Silence | Een essentiële opvolger van The Act of Killing, Joshua Oppenheimers shockdoc over de doodseskaders van de Indonesische president Soeharto. In The Look of Silence doorbreekt de broer van een van hun slachtoffers het zwijgen en zoekt de confrontatie met de moordenaars. Oppenheimer: "Voor mij zijn noch The Act of Killing, noch The Look of Silence films over wat er in de jaren zestig is gebeurd. Ze gaan over de gruwelijke hedendaagse erfenis van die gebeurtenissen.
Te zien op woensdag 30 september om 23:00 uur op NPO2