Thuiskijken deze week – 26 januari 2015

  • Datum 26-01-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Illusionist

Natuurlijk, we zitten met zijn allen op het filmfestival Rotterdam. Maar ook voor thuiskijkers is er deze week weer genoeg te genieten.

A Most Wanted Man | De nieuwste film van Anton Corbijn? De allerlaatste film van Phillip Seymour Hoffman? Of toch gewoon een volgende verfilming van een thriller van John Le Carré? Hoe dan ook redenen genoeg om uit te zien naar A Most Wanted Man, waarin Koude Oorlogsmethoden worden aangewend voor nieuwe, hetere conflicten.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Entertainment One) vanaf 28 januari

The Trip to Italy | In het vervolg op de hilarische kletskoekkomedie The Trip serveren de Britse komieken Steve Coogan en Rob Brydon meer van hetzelfde: een reis langs culinaire hotspots terwijl de twee elkaar onderweg genadeloos afzagen. Ditmaal dus in Italië. Vernieuwend? Voor geen meter. Amusant? Reken maar!
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (September Film) vanaf 29 januari

Import: Kinetta | Zelden vertoond speelfilmdebuut van Yorgos Lanthimos, die enkele jaren later internationaal doorbrak met Dogtooth. De kijker krijgt in Kinetta expres geen enkele kans om zich te binden aan het drietal hoofdpersonages, alsof ze in het lege oog van een depressie zitten. Hun lot is niet relevant, dissociatie is hier het sleutelwoord. Volgende maand besproken in de Filmkrant.
Verkrijgbaar op dvd (Second Run, r2) vanaf 26 januari

TV-Tip: The Illusionist | Animator Sylvain Chomet verfilmt een nooit gemaakt scenario van Jacques Tati, over een goochelaar die in de jaren vijftig moeite heeft zijn varietébestaan vol te houden. Het resultaat is een meesterlijke ode aan Tati én de stad Edinburgh, die met goed fatsoen naast het werk van de Franse meester mag worden vertoond.
Te zien op zaterdag 31 januari om 21:20 uur (één)