Thuiskijken deze week – 24 augustus 2015

  • Datum 24-08-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Kidnapping of Michel Houellebecq

The Kidnapping of Michel Houellebecq | Er schuilen grootse vragen achter het droge ontvoeringsverhaal van The Kidnapping of Michel Houellebecq: wie mag bepalen waar een werk, een oeuvre, een schrijversleven over gaat? De schrijver, de lezer, de kijker? Deze film is daar, net als het werk van de Franse auteur Michel Houellebecq die er zichzelf in speelt, niet duidelijk over maar biedt juist stof voor discussie.
Verkrijgbaar op dvd (Contact) vanaf 25 augustus.

Dear White People | Regisseur Justin Simien gebruikt voor Dear White People het vertrouwde format van de campus comedy om een verhaal te vertellen dat mensen liever niet willen horen. Een verhaal, niet alleen over blank racisme en ‘white privilige’, maar over de stereotypen die we allemaal gebruiken om makkelijk over anderen te oordelen. Niet alleen wit over zwart maar ook hetero over homo en man over vrouw. En vooral ook andersom. Niemand komt er makkelijk vanaf.
Verkrijgbaar op dvd (Remain in Light) vanaf 25 augustus.

The One I Love | Charlie McDowells The One I Love begint nog als een romantische dramady, maar ontpopt zich in korte tijd tot indringende sci-fi-paranoia en komt daar opvallend goed mee weg. Deze genre bender uit de pen van beginnend scenarist Justin Lader schetst eerst de voortkabbelende relatie van zijn personages, om die vervolgens in een stresstestsituatie te smijten. Zoals hoofdpersonage Ethan het ontwikkelde mysterie omschrijft: ‘freaky twilight zone shit’.
Verkrijgbaar op dvd (Remain in Light) vanaf 25 augustus.

Jimi: All Is By My Side | Wie van Jimi: All Is By My Side alles te weten wil komen over het muzikale genie, heeft bij de film weinig te zoeken. Hendrix is zelfs nauwelijks te horen, omdat regisseur en scenarist John Ridley, van de erven geen toestemming kreeg om zijn muziek te gebruiken. Toch is deze film een intrigerende karakterstudie van de virtuoze gitarist Jimi Hendrix over de periode waarin hij van muzikant in popidool veranderde.
Verkrijgbaar op dvd (Cinéart) vanaf 28 augustus.