Thuiskijken deze week – 23 november 2015

  • Datum 23-11-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Those Who Feel The Fire Burning

Mr. Holmes | De deconstructie van de Sherlock Holmes-mythe gaat door. Na de campy steampunk-vertolking door Robert Downey Jr. en de borderline autistische Sherlock van Benedict Cumberbatch zet Ian McKellen een gepensioneerde speurneus neer, die worstelt met zijn verleden.
Verkrijgbaar op dvd (Paradiso) vanaf 24 november

Turist | Ruben Östlunds donkerkomische drama over een vader die bij een lawine z’n gezin in de steek laat, staart de kijker recht in de ogen. En weg is het sprookje. In de confronterende materie proef je de aanwezigheid van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Maar Östlund is minder rigoureus en dat pakt hier heel goed uit.
Verkrijgbaar op dvd (Lumière) vanaf 24 november

TV-Tip: Those Who Feel The Fire Burning | Een verhaal over bootvluchtelingen verteld uit het perspectief van een geest — het klinkt weinig documentair. Toch werd Those Who Feel The Fire Burning van debutant Morgan Knibbe afgelopen IDFA geselecteerd voor de competitie voor Feature-Length Documentary en won de film op het Nederlands Film Festival de Gouden Kalf voor Beste Documentaire. Knibbe: "Mijn doel is om een ervaring te delen van iets waar je anders nooit mee in contact was gekomen. Ik wil jou laten ervaren wat ik heb meegemaakt. Ik wil je laten inzien dat de situatie te complex is om te begrijpen en de menselijkheid terugbrengen in de discussie."
Te zien op woensdag 25 november om 23:50 op NPO2