Thuiskijken deze week – 21 september 2015

  • Datum 21-09-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Ex Machina

Ex Machina | Een emotionele robot is natuurlijk een fijn dramatisch gegeven: kun je een machine vertrouwen? Kan hij verlangens hebben, affectie, schaamte en jaloezie voelen, kan hij zich buitengesloten voelen, een wil hebben? In het stijlvolle, ideeënrijke debuut van Alex Garland, schrijver en scenarist van Danny Boyle (The Beach, 28 Days Later), wordt de Turing-test als serieus uitgangspunt genomen voor het verhaal over een technogoeroe die artificiële intelligentie heeft ontworpen in de vorm van sensuele vrouwelijke robot Ava.
Verkrijgbaar op dvd (Universal) vanaf 23 september.

A Girl Walks Home Alone at Night | De vrouwelijke vampier met fladderende chador en skateboard in A Girl Walks Home Alone at Night laat zich niet zo makkelijk duiden. Maar uit alles blijkt een sterke blik en een zekere hand, en de film blijft nog lang nazingen. Dat Ana Lilly Amirpour een regisseur is om in de gaten te houden staat zonder twijfel vast.
verkrijgbaar op dvd en vod (September Films) vanaf 24 september.

TV-Tip: Wolf | Nadat hij alom was geprezen om zijn realistische verbeelding van de leefwereld van Nederlands-Marokkaanse jongeren, kwam Jim Taihuttu het publiek met Wolf wakker schudden. Want Rabat is één kant van de werkelijkheid, en Wolf gaat over de jongens die aan de andere kant belanden. En ook die weet hij, met een doordacht scenario, dienstbare cameravoering en ingetogen spel waarachtig neer te zetten.
Te zien op vrijdag 25 september om 22:00 uur op NPO3

Import: Moonrise Kingdom | De ingrediënten van de films van Wes Andersons zijn bekend: getroebleerde families, humor op de rand van het treurige en zorgvuldig gestileerde fantasiewerelden. Moonrise Kingdom bewijst dat je daar steeds weer iets verfrissends mee kunt maken.
Verkrijgbaar op blu-ray en dvd (Criterion) vanaf 22 september.