Thuiskijken deze week – 2 november 2015

  • Datum 02-11-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

La tête haute

La tête haute | In een tijd dat cynisme over maakbaarheid de trend is, stelt Emmanuelle Bercots sociale drama de vraag wat je als samenleving kunt doen met kinderen die ontspoord zijn geraakt. Catherine Deneuve speelt een jeugdrechter die noodgedwongen vanaf de zijlijn de carrière volgt van een jonge delinquent, die bij haar achter wordt gelaten door een moeder die waarschijnlijk nooit de puberteit zal ontgroeien.
Verkrijgbaar op dvd (September Film) vanaf 5 november

Monty Python And The Holy Grail
| Het is alweer veertig jaar geleden dat de middeleeuwse komedieklassieker van Monty Python uit is gekomen. De gelegenheid wordt niet alleen gevierd met Sing-a-Long vertoning van The Holy Grail op onder andere het Leiden Internationaal Film Festival, maar ook met een blu-ray rerelease met nooit eerder vertoonde animaties van regisseur Terry Gilliam als extraatje.
Verkrijgbaar op blu-ray (Sony) vanaf 4 november

TV-Tip: Blue Jasmine | Je rekent er op: na een mindere Woody komt er altijd een betere Woody. Misschien geen wonder dus dat Irrational Man niet kon tippen aan voorganger Blue Jasmine, een film die zich kan meten met Woody Allens beste drama’s. Blue Jasmine toont een vrouw die de greep op haar leven helemaal kwijt is en roept herinneringen op aan Allens meest geslaagde Bergman-hommage, Another Woman (1988).
Te zien op vrijdag 6 november om 22:20 op NPO3

Import: Pasolini Six Films 1968-1975 | Met een tentoonstelling over Michelangelo Antonioni in EYE en Abel Ferrara’s prachtige Pasolini nog vers in ons geheugen verschijnt deze collectie van BFI op het perfecte moment. De box bevat een paar van de betere werken van de controversiële Italiaanse filmdichter: Teorema, Medea, ‘de trilogie van leven’ en Pasolini’’ gruwelijke laatste film Salò o le 120 giornate di Sodoma.
Verkrijgbaar op blu-ray (BFI, r2/B) vanaf 2 november