Thuiskijken deze week – 17 november 2014

  • Datum 17-11-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Breaking Bad

De Filmkrant schept orde in een drukke dvd-week, met het beste aanbod voor thuiskijkers van 17 t/m 23 november.

Heli | Weinig conflicten zijn zo gewelddadig als de Mexicaanse drugsoorlog. Amat Escalante kon in Heli niet helemaal om dat geweld heen, maar wist toch sensatie te vermijden. Breaking Bad, terecht dé serie van de afgelopen jaren. Het wachten op prequel Better Call Saul wordt verzacht met deze prachtig vormgegeven uitgave van de complete reeks.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (20th Century Fox) vanaf 19 november

Zero Theorem | Onversneden Gilliam, in de beste én slechtste zin: een ratjetoe aan weelderig ontworpen Grote Ideeën die enkel wordt bijeengehouden door een manische energie, die vervliegt zodra de aftiteling rolt. En Gilliam weet het: "De montage was een kwestie van spoedeisende hulp. Dat been met koudvuur? Amputeren! De linkerhand doet het niet? Eraf! Ik heb drie scènes van het einde geknipt, het moest enigmatischer. En dan de dingen weer in elkaar zetten, als een monster van Frankenstein. En het monster leefde!"
Verkrijgbaar op dvd (A-Film) vanaf 18 november

Club Sándwich | Fernando Eimbckes derde film begon als een verhaal over een jongen die volwassen wordt, maar draait uiteindelijk evenzeer om z’n moeder. "Het is een coming-of-age-verhaal over een vrouw van in de dertig", lacht de regisseur. Onderkoeld maar hartverwarmend

Third Side of the River | Machismo en standsverschillen tieren welig in de Argentijnse provincie, waar een vader zijn onwettige zoon maar wat graag vooruit wil helpen in de wereld. Maar achter de zwijgende, doordringende blik van Nicolas begint iets te gisten.
Verkrijgbaar op dvd (Bridge Entertainment) vanaf 18 november

TV-Tip: Return to Homs | Op de openingsavond van IDFA 2014 vertoont het publieke net de openingsfilm van een jaar geleden. De film, een verslag van binnenuit van de Syrische burgeroorlog, maakte het afgelopen jaar een zegetocht langs internationale festivals.
Te zien op woensdag 19 november, 23:30 op NPO 2