Thuiskijken deze week – 13 oktober 2014

  • Datum 13-10-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Last Hijack

Een overzicht van de beste releases voor het kleine scherm in de week van 13 tot en met 19 oktober.

Deux jours, une nuit | In de meedogenloze nieuwste van de gebroeders Dardenne heeft Sandra (Marion Cotillard) twee dagen en één nacht de tijd om haar collega’s te overtuigen een bonus van 1.000 euro te weigeren zodat zij haar baan kan houden. Jean-Pierre en Luc Dardenne: "We wilden van 1.000 euro weer een betekenisvol bedrag maken, een som geld die belangrijk is voor veel mensen."
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Twin Pics/Cinéart) vanaf 13 oktober 

The Double | Waar een dubbelganger ook vandaan komt — uit je ziel, de spiegel, of de film — hij heeft zelden iets goeds in de zin. Regisseur Richard Ayoade heeft een idee waarom: "Iedereen heeft een bepaald gevoel van uniciteit: dit ben ik en niet iemand anders. Wanneer je iemand ontmoet die sprekend op je lijkt wordt die uniekheid in twijfel getrokken, en daarmee je identiteit."
Verkrijgbaar op dvd en video-on-demand (September Film) vanaf 16 oktober

Joe | "Ik zocht naar de gekte in de ogen van Nicolas Cage", vertelt regisseur David Gordon Green over zijn nieuwste film Joe. En die vond hij: zowel Green als Cage tonen voor het eerst in lange tijd weer wat ze écht kunnen.
Verkrijgbaar op dvd (Twin Pics/Cinéart) vanaf 13 oktober

Die Frau des Polizisten | Met ijzingwekkende kalmte trekt Die Frau des Polizisten je onder in de dynamiek van een ontsporende relatie. "Ik kan me best voorstellen dat mensen denken: dat is me te vermoeiend", zegt regisseur Philip Gröning. "Maar na een tijdje besef je als kijker dat het een functie heeft."
Verkrijgbaar op dvd (Homescreen) vanaf 16 oktober

TV-Tip: Last Hijack | Het verhaal van de Somalische zeepiraten vanuit hún perspectief, verteld via een film en een website, met animaties en datavisualisaties en vooral via de gedachten en getuigenissen van piraat Mohamed Nura. Regisseurs Femke Wolting en Tommy Pallotta: "Er is een hele generatie mannen verdwenen."
Te zien op NPO2, dinsdag 14 oktober, 23:00u