Thuiskijken deze week – 10 augustus 2015

  • Datum 10-08-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Annie Hall

TV-tip: Rosemary’s Baby | Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ira Levin maakte Roman Polanski met Rosemary’s Baby een van de hoogtepunten binnen zijn oeuvre. Met deze film over duivelse baby’s, satanische fanaten en echtelijk bedrog toonde Polanski zich "een meester in het oproepen van duistere obsessies."
Te zien op woensdag 12 augustus om 20:40 uur op Canvas

TV-tip: Annie Hall | Van het Woody Allen retrospectief in EYE valt nog tot 9 september te genieten. Voor wie echter geen zin heeft om het IJ over te steken om Annie Hall te zien is er goed nieuws: de klassieker, over een komiek (gespeeld door Allen) die verliefd wordt op het eigenzinnige meisje Annie Hall (Diane Keaton), is deze week op televisie te zien. Annie Hall ontleent zijn klassieke status met name aan het spel van Keaton ‘die in haar enthousiasme eigenhandig het archaïsche vrouwenbeeld verwerpt.’
Te zien op vrijdag 14 augustus om 23:40 uur op NPO2

Import: A Midsummer Night’s Sex Comedy | Nog een Allen voor de thuiskijker, al moet deze van ver besteld worden en wordt hij niet bepaald beschouwd als een van zijn ‘grote films’. A Midsummer Night’s Sex Comedy is eerder Allen in het klein. Een onhandige uitvinder (Allen) ontvangt met zijn gefrustreerde vrouw twee andere stellen. Seksuele frustratie, jaloezie en de bijhorende komedie volgt. Wel met prachtige beelden door de vorige jaar overleden cinematograaf Gordon Willis, die onder andere het fenomenaal uitziende Manhattan en bovenstaande Annie Hall heeft geschoten.
Vanaf nu verkrijgbaar op Blu-Ray (Twilight Time)

Import: Eclipse Series 43: Agnès Varda in California | De legendarische Franse filmmaakster Agnès Varda woonde in late jaren zestig (toen haar echtgenoot Jacques Demy naar Hollywood trok) kortstondig in Californië, en nog eens in de late jaren zeventig. Ze maakte er in totaal vijf lange en korte films, die nu verzameld zijn.
Vanaf nu verkrijgbaar op dvd (Criterion/Eclipse)