Thuiskijken deze week – 1 juni 2015

  • Datum 01-06-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Kurt Cobain: Montage of Heck

Cobain: Montage of Heck | Regisseur Brett Morgen mocht grasduinen in de archieven van Nirvana-zanger Kurt Cobain en vond niet eerder uitgegeven cassettes. Zij vormen de spil voor zijn gevierde documentaire, een tocht door Cobains getroebleerde psyche. De Filmkrant sprak animator Hisko Hulsing, die de adembenemende animaties maakte die als achtergrond voor die opnames dienen. "Cobains onzekerheid, die depressie die je kan hebben in je tienerjaren, daar had ik toevallig al drie films over gemaakt."
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Universal) vanaf 3 juni

The Theory of Everything | Acteur Eddie Redmayne won een Oscar voor zijn fysieke spel als Stephen Hawking. Maar aangezien zowel Stephen Hawking als zijn ex-vrouw Jane (op wier boek deze biopic gebaseerd is) nog leven, is er geen scherp randje te bekennen in het verhaal, dat zich concentreert op het huwelijk tussen de twee.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Universal) vanaf 3 juni

Blackhat | De echte hoofdrol in Michael Manns gespierde hackersdrama is weggelegd voor de ontelbare binaire impulsen waar computers op draaien en waar diezelfde Stephen Hawking voor waarschuwt omdat ze binnenkort misschien de wereld overnemen. De spierbundels van Chris Hemsworth zijn dan een soort vriendelijke user interface, omdat de amorele bewegingen van ontelbare elektrische impulsen voor ons stervelingen eigenlijk niet te vatten zijn.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (Universal) vanaf 3 juni

Michiel de Ruyter | "Ik speel de held, maar alleen dankzij deze mannen", zegt Frank Lammers terwijl hij een van de stuntmannen stevig op de brede schouder slaat. Achter de schermen bij de epische productie van dit zeevaardersverhaal.
Verkrijgbaar op dvd en blu-ray (A-Film) vanaf 2 juni

TV-Tip: Ulrich Seidl: A Director at Work | Documentaire over het maakprocess van de geruchtmakende Oostenrijkse regisseur, gedraaid tijdens het maken van zijn nieuwste film Im Keller, die deze zomer te zien zal zijn in EYE’s Previously Unreleased-programma.
Te zien op donderdag 4 juni om 23:00 uur op NPO 2