Steun de Filmkrant: word abonnee

Als u nu een jaarabonnement neemt, dan ontvangt u niet alleen een jaar lang de Filmkrant in de bus, maar ook als welkomstgeschenk Gustav Möllers spraakmakende debuutfilm Den skyldige (The Guilty) op dvd. Bent u al abonnee maar brengt u een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangt u allebei het welkomstgeschenk.*

In de meldkamer van een alarmcentrale beantwoordt politieman Asger Holm de noodoproep van een ontvoerde vrouw. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden, maar al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft veel groter is dan hij aanvankelijk dacht.

Den skyldige werd eerder dit jaar bij zijn Nederlandse bioscooprelease alom geprezen. ‘Zo strak en minimalistisch als Den skyldige zie je telefoonthrillers zelden’, schreef Kevin Toma in de Volkskrant. En ‘Bij The Guilty hou je 85 minuten je adem in’, aldus Sabeth Snijders in NRC. Op de afgelopen editie van het IFFR won deze Zweedse debuutfilm zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury.

Abonnee worden?
Stort €39,75 (meer mag ook, dan steunt u de Filmkrant extra als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. ‘nieuwe abonnee’ en uw adresgegevens. Deze aanbieding is geldig tot 20 december. Met dank aan September Film.