Steun de Filmkrant: wordt abonnee

Citizen Kane

Als u nu abonnee wordt van de Filmkrant, dan ontvangt u als welkomstgeschenk het absurdistische The Death of Stalin op dvd. Bent u al abonnee maar brengt u een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangt u allebei het welkomstgeschenk.*

Als Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de top van de Communistische Partij als verlamd. Een dokter kan er niet bijgehaald worden, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen.  Twee dagen later wordt hij doodverklaard. In het daaropvolgende machtsvacuüm probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden.

“Kijken naar The Death of Stalin is een vervreemdende ervaring”, aldus Jos van der Burg in de Filmkrant. “De film gaat over de duistere gruwelperiode van het stalinisme, maar doet vooral aan de Britse (politieke) humortraditie denken. De gedachte aan Monty Python en Spitting Image, om maar iets te noemen, verdwijnt nooit. Begrijpelijk, want regisseur Armando Iannucci parodieerde met de tv-series The Thick of It en Veep het Britse en Amerikaanse politieke gekonkel achter de schermen.” The Death of Stalin is sinds 19 september verkrijgbaar op dvd, blu-ray en vod.

Abonnee worden?
Stort voor een jaarabonnement minimaal €39,75 (meer mag ook, dan steunt u de Filmkrant extra als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. ‘nieuwe abonnee’ en uw adresgegevens. Deze aanbieding is geldig tot 25 oktober. Met dank aan September Film.