Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
'Sorry', snikt ze, 'ik ben zo gelukkig'

MARGOT AT THE WEDDING

Verenigde Staten, 2007 | Noah Baumbach
Met margot at the wedding schrijft Noah Baumbach een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Indiewood: een nieuwe generatie eigenzinnige Amerikaanse filmmakers die de macht overneemt in Hollywood.

Een van de eerste beelden van margot at the wedding vat de film al op sublieme wijze samen. In een rijdende trein loopt een jongen door het gangpad. Aan het eind van het rijtuig doet hij de deur open die hem op het tussenstuk tussen de ene en andere wagon brengt. Hij blijft staan. Hij wacht tot de automatische deur dicht is en schreeuwt dan de longen uit z'n lijf. Maar niemand hoort dat, want hij wordt op het tussenstuk overstemd door de rijdende trein. Hij loopt terug door het gangpad en gaat zonder iets te zeggen naast zijn moeder zitten.
Die moeder, Margot (Nicole Kidman), is met haar zoon vanuit New York op weg naar Pauline (Jennifer Jason Leigh, in werkelijkheid de vrouw van de regisseur), haar zus die op Long Island in het vroegere huis van hun ouders woont. Waarom zal in de film nooit duidelijk worden, maar Margot en Pauline hebben elkaar al jaren niet gesproken. Maar omdat Pauline een paar dagen later zal trouwen met Malcolm besloot Margot dat het tijd was om langs te gaan.
Noah Baumbach is Wes Anderson met een bloedend hart. Baumbach (1969) debuteerde als regisseur met het semi-autobiografische the squid and the whale, die in Nederland, op een enkele vertoning vorig jaar in het Filmmuseum-zomerprogramma Previously unreleased na, alleen op dvd beschikbaar is. En hij schreef mee aan Andersons the life aquatic with steve zissou (2005) en hun aankomende Roald Dahl-verfilming the fantastic mr. fox. Beiden horen bij een groep losjes verbonden auteursregisseurs en acteurs die de laatste tien jaar een hele lading eigenzinnige Amerikaanse films afleverde en die bekend zijn geworden als Indiewood en The Frat Pack. Maar waar Andersons personages hun egoïsme smoren in absurditeiten — in wat anders? lijkt Anderson te zeggen — kunnen Baumbachs personages hun zelfingenomenheid en zelfmedelijden alleen nog laten blijken door bijtende, diep kwetsende woorden. Ze lijken anderen pijn te moeten doen om zelf minder pijn te hebben.
"Je lichaamshouding is veranderd", zegt Margot tegen haar vijftienjarige zoon, op een moment dat hij zich kwetsbaar voelt. Ze zegt het rustig en kijkt erbij alsof ze medelijden met hem heeft. "Vroeger was je zo elegant maar nu ben je zo stijf geworden." Ze pauzeert. "Zo blasé." Alle haat wordt in liefde verpakt, alle liefde in diagnoses.
Als de oudste zoon in Baumbachs eerste film the squid and the whale zijn broertje in een houdgreep vastzet, wordt er niet au! geroepen maar rustig opgemerkt "Je doet me pijn. Je doet me echt heel erg pijn."

Tennisbaan
Ook in the squid and the whale maakte Baumbach al meteen bij het begin duidelijk hoe de verhoudingen lagen. In de openingsscène staan vader en zoon op de tennisbaan tegenover moeder en dochter. De vader zegt: "Probeer je moeders backhand te raken want die is zwak." Het is duidelijk: hoe meer de één wordt vernederd, hoe groter de ander wordt.
Het persoonlijke is bij Baumbach altijd politiek. Hij is een meester van de subtekst. Bijna elke zin is bedoeld om de ander de raken of om pijnlijke herinneringen op te roepen en de woorden betekenen altijd meer dan wat er wordt gezegd. Je zou ook verder kunnen gaan: 'Onder de gordel' betekent niks in Baumbachs wereld, want er is niks meer boven de gordel.
Hoe is het mogelijk dat mensen die alles hebben om gelukkig te zijn — materieel niks te klagen, succesvol, liefhebbende mensen om zich heen — de boel toch verneuken, vraagt Baumbach. Want die liefde was er ooit wel. In the squid and the whale vermoed je dat dit ooit een gelukkig gezin was. Het is misgegaan nadat de eerste zoon is geboren. Waarom wordt niet verteld. De film doet geen moeite de zaken te verklaren. Waarom de familieverhoudingen in margot at the wedding zo verziekt zijn komen we ook niet te weten. Hoeft ook niet, want dat zou alleen maar bevestigen dat we naar een verzonnen, afgerond verhaal kijken. Nee, we komen deze levens binnen, we kijken er even naar en we stappen er weer uit. Zonder precies te begrijpen hoe het zit. Dat is juist wat Baumbachs film zo sterk maakt, want zo komt alle nadruk te liggen op de onderlinge strijd van de personages en hoeft hij zich niet bekommeren om verzoening aan het eind van het verhaal.
Dat zowel the squid and the whale als margot at the wedding om schrijvers draaien — in de eerste film zowel vader als moeder, in de tweede heeft Margot succes als schrijver — is meer dan een gimmick. Het stelt de vraag of mensen met deze, laat ik zeggen, dispositie — door hun woordenschat en analytisch vermogen — om relaties binnenstebuiten te keren, nog wel in staat zijn om gewoon van iemand te houden. Nog wel in staat zijn om dingen met rust te laten.
En dan is er de vraag hoe autobiografisch deze verhalen zijn. Als de belangrijkste personages in beide films New Yorkse schrijvers zijn en je bedenkt dat Baumbach is opgevoed door twee New Yorkse filmcritici, waarvan er een tevens schrijver is, dan is het verleidelijk te denken dat op z'n minst de finesses van zijn scenario's voortkomen uit eigen ervaring. Maar in interviews houdt de regisseur die kwestie op afstand: "Het is allemaal echt en het is allemaal nep", zei hij tegen website Film Freak Central.

Organismen
Net als in the squid and the whale en de films van Wes Anderson lijkt de jaren tachtig-art direction — de kleding, de automodellen, de interieurinrichting, de snorren — op het eerste gezicht een grap. Daardoor krijgt het drama iets afstandelijks. Alsof je in een petrischaaltje naar organismen kijkt die elkaar opvreten. Maar het is niet de art direction die dat gevoel geeft: de personages laten niemand toe, dus ook de kijker niet.
Misschien is het enige minpunt dat het slot van de film naar een afgerond script smaakt. Een beetje. Baumbach laat de boel uit elkaar spatten maar hij had het verhaal beter op een willekeurig moment af kunnen kappen. Want die toeschouwer die in het begin zomaar ergens binnenviel, staat dan even abrupt weer op straat. Baumbach is een scherpe en hypergevoelige analyticus van het ressentiment. Dat laten zien is zijn grootste kracht. Een keurig slot suggereert een afronding die er met dit soort mensen nooit kan komen.
Baumbach laat in beide films duidelijk maar niet opdringerig zijn twee grote invloeden zien. In een scène in the squid and the whale hangt ergens een grote poster van la maman et la putain (1973) van Jean Eustache aan de muur, waar de personages even bij stilstaan en commentaar op leveren. Baumbachs überverbale films zijn in hun constante commentaar en analyses van liefde en relaties een directe erfgenaam van die film en hij schaamt zich er niet voor dat te laten zien. Zijn andere grote papa in cinema is Godards à bout de souffle (1960) en die invloed is in het gebruik van de camera terug te zien: vooral in the squid and the whale maakt Baumbach overvloedig gebruik van jumpcuts: Jeff Daniels loopt de trap op naar de voordeur — cut — maar halverwege staat hij al voor de deur — cut — die open staat — cut — hij kijkt over schouder, spreekt een halve zin... en we zien hem de deur van zijn auto dichtslaan en wegrijden.
Dat Baumbach niet bang is om te spelen met wat anderen als clichés zouden kunnen zien, bewijst hij ook door in the squid and the whale herhaaldelijk 'Hey you' van Pink Floyd te laten horen. Pink Floyd! Die Weltschmerz-troubadour voor de lijdende middenklasse! Het icoon van adolescentenfrustratie! De vleesgeworden bombast! Baumbach voert het spel nog een trede hoger: een van zijn personages doet alsof hij het nummer zelf heeft geschreven en speelt het op school bij een talentenjacht. Waarmee Baumbach nog even benadrukt dat hij wéét dat hij het publiek bespeelt met het werk van anderen. Hij jongleert met een cliché en dat doen alleen idioten en virtuozen. Dus kies maar.

Ronald Roverstop
MARGOT AT THE WEDDING

April 2008 #298

Productie
Scott Rudin
Blair Breard
Regie en scenario
Noah Baumbach
Camera
Harris Savides
Montage
Carol Littleton
Art direction
Anne Ross
Met
Nicole Kidman
Jennifer Jason Leigh
Jack Black
Zane Pais

Kleur, 93 minuten

Distributie
UPI
Te zien
vanaf 20 maart

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


M

M (Sara Forestier over)
M. BUTTERFLY
M/OTHER
MA FEMME EST UNE ACTRICE
Ma loute
Ma Ma
MA VIE EN ROSE
MA VRAIE VIE À ROUEN
Ma'Rosa
DE MAANPRINSES EN HET GEHEIM VAN HET WILDE PAARD
MABOROSI
MAC
MACBETH
MACHAN
Machete Kills
Machine Gun Preacher
THE MACHINIST
Macondo
MAD CITY
MAD DOG AND GLORY
MAD LOVE
Mad Max: Fury Road
MADAGASCAR
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
MADAGASCAR: ESCAPE 2 AFRICA
Madame Bovary
MADAME L'EAU
MADAME SATÃ
MADE IN AMERICA
MADE IN DAGENHAM
MADE IN HONG KONG
MADE OF HONOUR
Madeliefjes (gerestaureerde versie)
MADELINE
THE MADNESS OF KING GEORGE
LA MADRE MUERTA
Mãe só há uma/Don't Call Me Son
MAFIA!
Magallanes
Le magasin des suicides
THE MAGDALENE SISTERS
Maggie's Plan
THE MAGIC FLUTE
Magic in the Moonlight
Magic Mike
Magic Mike XXL
Magic Trip
HET MAGISCHE ZWAARD
MAGNIFICANT OBSESSION
The Magnificent Seven
MAGNOLIA
Magnus
MAGONIA
MAID IN MANHATTAN
Maïdan
LA MAISON
MAJESTEIT
The Major
MAKAROV
MAKDEE — THE WEB OF THE WITCH
MAKE IT HAPPEN
MAKE WAY FOR TOMORROW
Make Your Move
THE MAKING OF A NEW EMPIRE
THE MAKING OF THE LORD OF THE RINGS
Makkers staakt uw wild geraas & Alles is liefde
EL MAL AJENO
Mal de Pierres
LA MALA EDUCACIÓN
MALA NOCHE
Malavita
MALCOLM X
Maleficent 3D
MALÈNA
MALLRATS
MALPERTUIS
Mama (Andrés Muschietti)
Mama (Nikolai & Elena Renard)
MAMA (Zhang Yuan)
MAMA MOE EN DE KRAAI
MAMBO ITALIANO
Mamma Mia! Here We Go Again
Mammal (Rebecca Daly over)
MAMMOTH
MAMMUTH
THE MAN
MAN ABOUT TOWN
A MAN APART
Een man die Ove heet
A MAN ESCAPED
THE MAN FROM ELYSIAN FIELDS
The Man from London (Previously Unreleased)
The Man from U.N.C.L.E.
THE MAN IN THE IRON MASK
DE MAN MET DE HOND
A Man of Integrity
Man of Steel
MAN OF THE YEAR
MAN OF VIOLENCE
Man on a Ledge
MAN ON FIRE
MAN ON THE MOON
MAN ON WIRE
MAN PUSH CART
A MAN TO REMEMBER
MAN TROUBLE
Man Up
THE MAN WHO CRIED
THE MAN WHO FELL TO EARTH
The Man Who Killed Don Quixote
THE MAN WHO KNEW TOO LITTLE
THE MAN WHO WASN'T THERE
THE MAN WHO WASN'T THERE — SPECIAL DOUBLE DISC EDITION
Man with a Movie Camera and Other Works by Dziga Vertov
Man with High Heels (IFFR Jang Jin)
THE MAN WITH RAIN IN HIS SHOES
The Man with the Iron Fists
The Man With the Iron Heart
MAN WITHOUT A FACE
THE MAN WITHOUT A PAST
MAN — KIND
MANA: BEYOND BELIEF
MANAGEMENT
Manchester By the Sea
The Manchurian Candidate (John Frankenheimer)
THE MANCHURIAN CANDIDATE (Jonathan Demme)
Mandela: Long Walk to Freedom
MANDERLAY
Mange tes morts
Manglehorn
MANHATTAN MURDER MYSTERY
MANHUNTER
Manifesto (Julian Rosefeldt over)
MANNEKEN PIS
Mannen van Mars
Mannenharten
Mannenharten 2
Het mannetje van de maan
MANS GENOEG
MANSFIELD PARK
MANUALE D'AMORE
MANUFACTURED LANDSCAPES
MANUFACTURING DISSENT: UNCOVERING MICHAEL MOORE
Manuscripts Don't Burn
MAO'S LAST DANCER
MAP OF THE HUMAN HEART
A MAP OF THE WORLD
Maps to the Stars
MAR ADENTRO
Marauders
MARCELLO, MARCELLO
MARCH COMES IN LIKE A LION
MARCH OF THE PENGUINS
March Of The Penguins 2
LA MAREA
MAREBITO
Margin Call
MARGOT AT THE WEDDING
Marguerite
MARIA BETHANIA — MUSIC AND PERFUME
MARIA FULL OF GRACE
EL MARIACHI
Mariage à Mendoza
MARIAN
MARIE ANTOINETTE
MARIE ANTOINETTE IS NIET DOOD
MARIE BAIE DES ANGES
Marie Heurtin (Jean-Pierre Améris en Ariana Rivoire over)
MARIE-JO ET SES DEUX AMOURS
LA MARIÉE ÉTAIT EN NOIR
MARIKEN
MARILYN HOTCHKISS' BALLROOM DANCING AND CHARM SCHOOL
Marina
MARION
MARION BRIDGE
MARISCOS BEACH
MARIUS ET JEANNETTE
Marjorie Prime
THE MARK OF CAIN
THE MARKET
Marketa Lazarová
Marley
MARLEY AND ME
Marlina the Murderer in Four Acts
MARMADUKE
Marquis de Wavrin
MARRIED LIFE
MARS ATTACKS!
Martha Marcy May Marlene
The Martian
MARTYRS
Marvin ou la belle éducation
MARY
MARY AND MAX
Mary Magdalene
MARY REILLY
MARY SHELLEY'S FRANKENSTEIN
Maryland
Masaan
MASCHERA DI CERA
Masha en de beer: naar de bioscoop
THE MASK
THE MASK OF ZORRO
AL MASSIR
The Master
MASTER AND COMMANDER
THE MASTER AND HIS PUPIL
Master of the Universe
Masterminds
De masters
MASTERS OF HORROR
MATAHARIS
THE MATCH
The Match Factory Girl
MATCH POINT
De Matchmaker
MATCHSTICK MEN
Matei Child Miner (Matei copil miner)
MATILDA
UN MATIN BONNE HEURE
THE MATRIX
THE MATRIX RELOADED
THE MATRIX REVOLUTIONS
Matterhorn
De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw
MAU MAU
Maudie
Maudite poutine (Previously Unreleased)
Maudite soit la guerre
MAUVAISES FRÉQUENTATIONS
MAVERICK
MAX
MAX ET JEREMIE
MAX PAYNE
MAXIMUM RISK
MAY
THE MAY LADY
Maya de Bij
MAYBE BABY
MAYBE SWEDEN
The Maze Runner
Maze Runner: The Scorch Trials
Me and Earl and the Dying Girl (Previously Unreleased)
ME AND ORSON WELLES
ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW
Me Before You
ME YOU THEM
ME, MYSELF & IRENE
MEAN CREEK
MEAN GIRLS
THE MEAN MACHINE
MEANDER
THE MECHANIC
The Mechanic: Resurrection
Médecin de campagne
Medianeras
MEDICINE MAN
Mediterranea
MEDITERRANEO
Medium Cool
Meek's Cutoff
THE MEERKATS
Mees Kees langs de lijn
Mees Kees op de planken
Mees Kees op kamp
DE MEEST VERRE TOCHT VAN WINNIE DE POEH
Meester Kikker
Meesterspion
MEET JOE BLACK
Meet Me in Venice
MEET THE FOCKERS
MEET THE PARENTS
MEET THE PARENTS: LITTLE FOCKERS
MEET THE ROBINSONS
MEET THE SPARTANS
MEET WALLY SPARKS
The Meg
MEGA MINDY 2
Mega Mindy en de snoepbaron
Mega Mindy vs. Rox
MEGAMIND
MEGANE
LA MEGLIO GIOVENTÙ
Mein Blind Date mit dem Leben
MEIN FÜHRER — DIE WIRKLICH WAHRSTE WAHRHEIT ÜBER ADOLF HITLER
MEISJE
Het meisje en de dood
Meisje met negen pruiken
Mekong Hotel
MEKTOUB
Mektoub, My Love: Canto Uno
Melancholia
MELINDA AND MELINDA
Melody
MEMENTO
MEMOIRS OF A GEISHA
MEMOIRS OF A INVISIBLE MAN
MEMORIES OF MURDER
MEMORY OF THE UNKNOWN
Men & Chicken
MEN IN BLACK
MEN IN BLACK 2
Men in Black 3
MEN OF HONOR
MEN ON THE BRIDGE
The Men Who Knew Infinity
THE MEN WHO STARE AT GOATS
MEN WITH GUNS
MENACE II SOCIETY
Menashe
MENE TEKEL
Meneer Pluizenbol
O Menino e o Mundo
LA MENTALE
Le mépris
Le meraviglie
THE MERCHANT OF VENICE
The Mercy
MÈRES ET FILLES
MERMAID IN A MANHOLE
MERRY CHRISTMAS/JOYEUX NOËL
MES IN HET WATER
MESSAGE IN A BOTTLE
THE MESSENGER
THE MESSENGER: THE STORY OF JOAN OF ARC
THE MESSENGERS
Mesteren
Met grote blijdschap
METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY
METALLICA: SOME KIND OF MONSTER
Metallica: Through the Never
Metéora
METISSE
METRO
Metro Manila
METROLAND
THE MEXICAN
The Meyerowitz Stories (New and Selected)
Mia madre
MIAMI RHAPSODY
MIAMI VICE
Michael (Markus Schleinzer)
MICHAEL (Nora Ephron)
MICHAEL CLAYTON
MICHAEL COLLINS
MICHAEL JACKSON'S THIS IS IT
Michael Kohlhaas
Michel Petrucciani
MICHEL VAILLANT
Michel, acteur verliest de woorden
Michiel de Ruyter
MICKEY BLUE EYES
MICMACS À TIRE-LARIGOT
Microbe et Gasoil
MICROCOSMOS
Midden in de winternacht
Midnight in Paris
MIDNIGHT IN THE GARDEN OF GOOD AND EVIL
Midnight Special
MIDNIGHT STING
Midnight Sun
Midnight's Children
Miele
Mientras duermes
MIFUNE'S LAST SONG
THE MIGHTY
MIGHTY APHRODITE
A MIGHTY HEART
MIGHTY JOE
MIGHTY JOE YOUNG
MIJN FRANSE TANTE GAZEUZE
Mijn Mamma is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet
Mijn naam is Courgette/Ma vie de Courgette (Claude Barras over)
MIJN NAAM IS EUGÈNE
MIJN OPA DE BANKROVER
MIJN VADER IS EEN DETECTIVE
Mike and Dave Need Wedding Dates
MILAREPA
Miles Ahead
MILK
MILKY WAY
The Mill & the Cross
MILLE MOIS
MILLENNIUM 2: THE GIRL WHO PLAYED WITH FIRE
MILLENNIUM 3: GERECHTIGHEID
MILLENNIUM MAMBO
MILLENNIUM: MANNEN DIE VROUWEN HATEN
MILLION DOLLAR BABY
THE MILLION DOLLAR HOTEL
A Million Ways to Die in the West
MILLIONS
Milo
MIMIC
Mimosas (Oliver Laxe over)
MINA TANNENBAUM
MINDBENDER
MINDHUNTERS
MINE VAGANTI
Minions
MINOES
MINORITY REPORT
Minuscule
MIO FRATELLO È FIGLIO UNICO
Il mio viaggio in Italia
MIRACLE ON 34TH STREET
La mirada invisible
MIRAKEL
MIRAL
THE MIRROR HAS TWO FACES
MIRRORS
LES MISÉRABLES (Bille August)
LES MISÉRABLES (Claude Lelouch)
Les misérables (Tom Hooper)
Misericordia
Misfit
THE MISFITS
MISHIMA: A LIFE IN FOUR CHAPTERS
MISS BLANCHE
MISS CONGENIALITY
MISS CONGENIALITY 2
MISS INTERPRETED (MARLENE DUMAS)
Miss Julie (Liv Ullmann)
MISS JULIE (Mike Figgis)
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
MISS PETTIGREW LIVES FOR A DAY
MISS POTTER
MISS T'S TEASERAMA
Miss You Already
De missie
MISSING ALLEN
MISSING LINK
The Missing Picture (L'image manquante)
MISSION TO MARS
MISSION: IMPOSSIBLE
MISSION: IMPOSSIBLE 2
MISSION: IMPOSSIBLE 3
Mission: Impossible — Fallout
Mission: Impossible — Ghost Protocol
Mission: Impossible — Rogue Nation
THE MIST
Mistaken for Strangers
MISTER LONELY
MISTÉRIOS DE LISBOA
Mistress America (Previously Unreleased)
Mocros
MOD FUCK EXPLOSION
THE MOD SQUAD
Modern Times
MODIGLIANI
The Modular Body (Floris Kaayk over)
Moebius
DE MOEDER
MOEDER DAO, DE SCHILDPADGELIJKENDE
MOGE U GELUKKIG WORDEN
Le moine
MOLIÈRE
Molly's Game
MOLOCH
Mom and Dad
A MOMENT OF INNOCENCE (NUN VA GOLDUN)
MOMMA'S MAN
Mommy
MOMMY, I'M SCARED
MON COLONEL
MON FILS À MOI
MON HOMME
Mon pire cauchemar
Mon roi
MONA LISA SMILE
THE MONASTERY — MR. VIG & THE NUN
MONDAY
Mondomanila
MONDOVINO
Money Monster
MONEY TALKS
MONEY TRAIN
Moneyball
MONGOL — THE UNTOLD STORY OF GENGHIS KHAN
MONGOLIAN PING PONG
Monk
MONKEYS IN PARADISE
Monsieur Chocolat
Monsieur Lazhar
MONSOON WEDDING
MONSTER
A Monster Calls
MONSTER HOUSE
Monster Hunt
MONSTER IN LAW
The Monster of Nix
Monster Trucks
Het monster van Parijs
MONSTER'S BALL
MONSTERS
Monsters University
MONSTERS VS. ALIENS
MONSTERS, INC.
MONTE CARLO (Norbert ter Hall)
Monte Carlo (Thomas Bezucha)
A MONTH BY THE LAKE
MOOLAADÉ
MOON (Duncan Jones over)
MOON-RAK TRANSISTOR
MOONLESS NIGHT
MOONLIGHT & VALENTINO
Moonlight (Barry Jenkins)
MOONLIGHT (Paula van der Oest)
MOONLIGHT MILE
Moonrise Kingdom
Moonwalkers
MOORDWIJVEN
More Human Than Human
More Than Honey
MORIR EN SAN HILARIO
Morisot — Moed, storm en liefde
MORLANG
MORNING GLORY
MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE
LES MORSURES DE L'AUBE (LOVE BITES)
La mort de Louis XIV
The Mortal Instruments: City of Bones
MORTAL KOMBAT
MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION
Mortdecai
MORVERN CALLAR
AL MOSAFER
THE MOST DISTANT COURSE (Previously Unreleased)
A Most Violent Year
A Most Wanted Man
MOTHER
THE MOTHER
MOTHER AND CHILD
MOTHER AND SON (MAT' I SYN)
MOTHER NIGHT
MOTHER OF MINE
mother!
MOTHER'S BOY
MOTHER'S DAY (Darren Lynn Bousman)
Mother's Day (Garry Marshall)
THE MOTHMAN PROPHECIES
THE MOTORCYCLE DIARIES
MOULIN ROUGE
Mountain (Jenifer Peedom)
Mountain (Yaelle Kayam)
The Mountain Between Us
Mountains May Depart (Shan he gur ren)
THE MOURNING FOREST
MOUSE HUNT
Movie 43
THE MOZART BIRD
Mozart in Love
Mr Morgan's Last Love
MR. & MRS. SMITH
MR. BEAN'S HOLIDAY
MR. BROOKS
MR. DEEDS
MR. HOLLAND'S OPUS
Mr. Holmes
MR. JONES
MR. MAGOO
MR. MAGORIUM'S WONDER EMPORIUM
MR. NICE
MR. NOBODY
Mr. Popper's Penguins
MR. RIGHT
MR. SATURDAY NIGHT
Mr. Turner (Mike Leigh over)
MR. WOODCOCK
MRS. BROWN
MRS. DALLOWAY
MRS. DOUBTFIRE
MRS. HENDERSON PRESENTS
MRS. PARKER AND THE VICIOUS CIRCLE
Much Ado About Nothing (Joss Whedon)
MUCH ADO ABOUT NOTHING (Kenneth Branagh)
Much Loved
Mud
Mudbound
LOS MUERTOS
Una mujer fantástica
MULAN
MULHOLLAND DRIVE
MULHOLLAND FALLS
MULTIPLICITY
The Mummy (Alex Kurtzman)
THE MUMMY (Stephen Sommers)
THE MUMMY RETURNS
MUNDANE HISTORY
MUNDO GRÚA
UN MUNDO MENOS PEOR
MUNICH
MUNO NO HITO (DE NIETSNUT)
THE MUPPET CHRISTMAS CAROL
Muppet Guys Talking
The Muppets
Muppets Most Wanted
MUR
MURDER AT 1600
MURDER BY NUMBER
MURDER IN THE FIRST
MURDERBALL
MURIEL OU LE TEMPS D'UN RETOUR
MURIEL'S WEDDING
MUSA
Museum Hours
MUSIC AND LYRICS
MUSIC OF THE HEART
MUSICA CUBANA
MUST LOVE DOGS
Mustang
Mute
MUTE WITNESS
DE MUZE
MY ARCHITECT: A SON'S JOURNEY
MY BABY'S DADDY
MY BEST FRIEND'S GIRL
MY BEST FRIEND'S WEDDING
MY BIG FAT GREEK WEDDING
My Big Fat Greek Wedding 2
My Big Gay Italian Wedding
MY BLOODY VALENTINE 3D
MY BLUEBERRY NIGHTS
MY BOSS'S DAUGHTER
MY BROTHER'S WEDDING
My Cousin Rachel
My First Highway
My Generation
My Joy
MY LIFE
MY LIFE AS A DOG
MY LIFE WITHOUT ME
MY LITTLE EYE
My Little Pony: De film
MY NAME IS JOE
MY NAME IS KHAN
My Name is Nobody
My Old Lady
MY ONE AND ONLY
MY QUEEN KARO
MY SISTER'S KEEPER
My Skinny Sister
MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE
MY SUMMER OF LOVE
MY SUPER EX GIRLFRIEND
MY WAY HOME
My Week with Marilyn
MY WINNIPEG
MYKOSCH
LE MYSTÈRE DE LA CHAMBRE JAUNE
Het mysterie van de melkrobots
Mysterious Masterpiece
MYSTERIOUS SKIN
MYSTERY SCIENCE THEATER 3000: THE MOVIE
MYSTIC RIVER
THE MYTH OF THE AMERICAN SLEEPOVER