Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
De liefde op de proef gesteld in Un couple epatant, Cavale en Après la vie Het grote misverstand

UN COUPLE EPATANT

België/Frankrijk, 2002 | Lucas Belvaux
Un couple epatant/Cavale/Après la vie is een unieke filmtriptiek: waarin een aantal bijfiguren uit het bestaan elkaar opzettelijk of toevallig kruisen. In drie verschillende genres toont de Belgische acteur/regisseur Lucas Belvaux de absurditeit, de grimmigheid en de schoonheid van het leven.

Elk leven is een film waarin men zelf de hoofdrol speelt, omringd door intieme vrienden en naamloze figuranten. Dat is het startpunt van de trilogie Un couple epatant/Cavale/Après la vie van de Belgische acteur/regisseur Lucas Belvaux. Drie films over drie mensen, hun familie, vrienden, vijanden en onbekenden die plots een grote invloed op hun leven blijken uit te oefenen. Allerlei levens raken elkaar intens of vluchtig. Elke film is gemaakt in een verschillend genre en bevat ellipsen die in de andere films als het ware worden opgevuld door verklarende scènes, waarbij een vaste groep van zes personages in alle drie films opduikt. Dat klinkt allemaal complex en pretentieus, en dat is het ook. Maar Belvaux weet natuurlijk dat hij zijn publiek niet kan dwingen alle drie films te zien, en construeerde het geheel zo dat ieder werk op zichzelf staat en apart kan worden bekeken — wie echter de moeite neemt alle drie delen te zien, ontdekt de meerwaarde.
In ieder deel, dus ook Un couple epatant, voert Belvaux ons naar de Franse provinciestad Grenoble. Alain (François Morel) en Cécile (Ornella Muti) zijn al twintig jaar een droomkoppel. Hun vriendenkring slaat het stel met gezonde jaloezie gade. Maar dan raakt Alain ervan overtuigd dat hij binnenkort aan een ernstige ziekte zal sterven. Hij verbergt dit voor Cécile, die door zijn vreemde gedrag erg wantrouwend wordt en de bevriende politieman Pascal (Gilbert Melki) vraagt een oogje op Alain te houden. Dat valt Pascal niet mee, want hij is verliefd geworden op Cécile en begint zaken te verzinnen die Alain in een kwaad daglicht stellen. De kwestie ontspoort hevig, misverstand wordt op misverstand gestapeld en het is vooral Alains geestelijke gezondheid die ernstig op de proef wordt gesteld.
Deze romantische komedie klinkt op papier als John Lanting op z'n Frans, maar Belvaux tilt het wat koddige materiaal toch uit boven de middelmaat dankzij de vlotte dialogen, een reeks geslaagde absurditeiten en de sterke hoofdrol van Morel, die de beklagenswaardige Alain goed neerzet als een nerveuze, zwetende hypochonder. Ook goed gecast is Ornella Muti, die een kwart eeuw en een kleine zeventig films na haar doorbraakrol in Marco Ferreri's L'ultima donna niets van haar aangename verschijning en acteercapaciteiten heeft ingeleverd.

Eeuwige sneeuw
De thriller Cavale is de sterkste component van de trilogie. Belvaux speelt een voortreffelijke hoofdrol als de 'proletarische revolutionair' Bruno die na vijftien jaar uit de gevangenis ontsnapt en op zoek gaat naar zijn oude kameraden in Grenoble. Die hebben de strijd echter allemaal opgegeven; iedereen is veranderd behalve Bruno, die volhardt in zijn oude idealen. Op de huid gezeten door de politie gaat hij op zoek naar de corrupte industrieel Jacquillat (Patrick Descamps) waarmee hij vroeger uit naam van de revolutie zaken deed. Ook hij keert Bruno de rug toe. Alleen de aan morfine verslaafde Agnès (Dominique Blanc) biedt hem een plek om te schuilen. Maar haar vriend Pascal is politieman en vormt een groot gevaar.
Belvaux gebruikt in de trilogie vanwege de verschillende genres verschillende stijlmiddelen, en in Cavale komt de afstandelijke manier waarop hij de gewelddadige levenswandel van de terroristische wapenexpert Bruno toont erg goed uit de verf. Vooral de nachtelijke ontsnappingsscène is vanwege de eenvoudige mise-en-scène een verademing: duisternis, zoeklichten, een klaarstaande auto, lawaai, voorbijvliegende kogels, angst, adrenaline, en dan, de vrijheid. Evenals in Un couple epatant zijn het misverstanden en de onwil tot ware communicatie die de boventoon voeren. Bruno krijgt ondanks zijn benarde positie de mogelijkheid van het ware leven te proeven, maar verdergaan als een kille moordmachine is veiliger en biedt hem meer zekerheid. Belvaux stuwt de film naar een metafysisch niveau in de verrassende climax, waarin een eenzame Bruno temidden van de eeuwige sneeuw in de toppen der Alpen verlossing vindt.

Zelfverachting
Politie-inspecteur Pascal is niet bepaald zuiver op de graat. Hij heeft een relatie met Agnès, een aan morfine verslaafde vrouw, en neemt drugs aan van de corrupte industrieel Jacquillat in ruil voor zijn stilzwijgen. Bovendien wordt hij verliefd op Cécile en probeert haar huwelijk met Alain op de klippen te laten lopen. In Après la vie gaat Belvaux in op de hemeltergende relatiecrisis tussen Pascal en Agnès en werkt hij zijn hoofdthema verder uit. Pascal wenst nimmer met Agnès in het openbaar te worden gezien, terwijl zij tijdens haar werk als lerares op steeds genântere manieren probeert de waarheid rond haar verslaving te ontkennen. De twee ontlopen voortdurend hun verantwoordelijkheden, maar het is vooral de aan zelfverachting tenonder gaande Pascal die niet wil inzien dat Agnès hem ware liefde biedt. Après la vie is een sporadisch indringende film; de werelden van de twee tot elkaar veroordeelden schuren langs elkaar maar dat levert voor de kijker zelden vonken op.
Met zijn trilogie heeft Belvaux geprobeerd in drie verschillende genres de absurditeit, grimmigheid en schoonheid van het leven te tonen en hij heeft in een gewichtig epistel de wens uitgesproken dat de toeschouwer die de moeite neemt om alle drie delen te zien, uiteindelijk huiswaarts keert met een vierde, geheel eigen film in hun hoofd. Dat zijn allemaal nobele doelen, die echter niet kunnen verbloemen dat zijn trilogie vooral een interessant experiment is dat bovendien technisch knap is uitgevoerd, maar emotioneel aanzienlijk minder beklijft.

Mike Lebbing 


Lucas Belvaux

De terrorist, de agent en de junkie

Lucas Belvaux, de in Frankrijk werkende Belgische schrijver, acteur en regisseur, over zijn trilogie Un couple epatant/Cavale/Après la vie: "Ik had het idee dat ik met een trilogie iets complexers uit kon dragen dan ik met één film zou hebben gekund."

"Ten tijde van mijn eerste film, in 1991, was ik met de bijrollen bezig en dacht, waarom zou ik niet een film maken over het leven van de personages in de bijrollen? Zij zijn immers de hoofdpersonen in een film die anders nooit gemaakt wordt. Dat plan heb ik drie jaar later weer opgepakt. Ik had het idee dat ik met een trilogie iets complexers uit kon dragen dan ik met één film zou hebben gekund. De eerste schrijfdagen heb ik de drie stellen gedefinieerd en vaag de drie verhalen. De eerste vondst was om de verhalen elkaar te laten kruisen via de vrouwen. De mannen waren daarvan telkens een kennis of een relatie. Vandaaruit heb ik de personages en de verhalen verder geconstrueerd.
"Toen ik begon met schrijven was er in Frankrijk een groot aantal zelfmoorden onder politieagenten. Iedere paar maanden schoot zich er wel een met z'n dienstwapen door het hoofd. Dat heeft mij toen zeer aangegrepen. Enkele jaren daarvoor, toen ik mijn militaire dienstplicht vervulde in België, had ik ervaren dat veel Belgische militairen ook erg gedeprimeerd waren. Beide beroepsgroepen komen in contact met de meest vreselijke dingen en komen heel dicht bij het lijden zelf. Ik geloof niet dat je dat zomaar kwijt bent als je 's avonds thuiskomt. De politieman in de trilogie heeft thuis een aan drugs verslaafde vrouw, en dat hij daar niet over kan praten, levert een enorme paradox op. De enige oplossing die hij heeft om haar lijden te verzachten is om haar van drugs te voorzien. Die dynamiek intereseerde me.
"Een jaar of vijftien geleden heb ik twee documentaires gezien, over oudere verslaafden in Nederland en Zwitserland. Omdat hen een vervangende drug werd verstrekt, hadden deze mensen geen sociale integratieproblemen en leidden zij een bijna normaal leven. Dat boeide me enorm, juist omdat in Frankrijk deze discussie zo vast zit. Ik vind het angstaanjagend je een maatschappij voor te stellen, waar men mensen aan hun lot overlaat, terwijl het probleem van een veel humanere kant kan worden bekeken. Ik denk dat Frankrijk doordat dit soort dingen niet bespreekbaar zijn, een steeds minder levende democratie is geworden.

Geshockeerd
"Ik heb nog wel moeite gehad om de films gefinancierd te krijgen; omdat zo'n project nog nooit was uitgevoerd had men koudwatervrees. De thematiek van de films werd daarna nog wel als voorwendsel gebruikt. Drie weken voordat we met de opnames zouden beginnen, was de acteur die ik op het oog had voor de terrorist plotseling niet meer beschikbaar. Om het project door te laten gaan heb ik die rol zelf op me genomen.
"Na de release in Frankrijk heb ik met veel bezoekers gepraat. Niet iedereen had alle drie de films gezien. Wat me opviel, was dat mensen die de komedie eerst hadden gezien, de komische kant van de thriller zagen. De volgorde waarin men de films ziet is blijkbaar van belang voor hoe men de trilogie ervaart. Ik vond het echter wel vreemd, dat er niet heftiger op de thematiek werd gereageerd. Het zou juist goed zijn als er meer over drugs gesproken werd in Frankrijk. Ik had gedacht dat het publiek veel meer geshockeerd zou zijn door de films, maar het bleek juist gevoelig voor mijn benadering. Het gebeurt niet vaak dat er iemand getoond wordt die werkelijk lijdt door drugs.
"Wat ik verontrustender vond was de begrijpende houding ten opzichte van de terrorist. Men vond dat wat hij doet niet juist is, maar het publiek was het niet altijd oneens met wat hij zei. Dat vind ik eng want zijn politiek inzicht is toch bijna nul en dat wil dus zeggen dat er een radicalisering plaatsvindt in de Franse maatschappij van twee kanten. Ik ben bang dat dat binnen enkele jaren gaat resulteren in uitbarstingen van geweld."

Frank de Neevetop
UN COUPLE EPATANT

Juni 2003 #245

Productie
Patrick Sobelman
Diana Elbaum
Regie en scenario
Lucas Belvaux
Camera
Pierre Milon
Montage
Valerie Loiseleux
Beatrice Wick
Bernadette Thiboud
Muziek
Riccardo Del Fra
Art direction
Frederique Belvaux
Met
François Morel
Ornella Muti
Catherine Frot
Lucas Belvaux
Dominque Blanc
Gilbert Melki
Valerie Meresse
Patrick Descamps

Distributie
A-Film Distributie
Te zien
vanaf 12 juni (Cavale), vanaf 26 juni (Après la vie), vanaf 10 juli (Un couple epatant)

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


C

C'EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS
C'EST DÉJÀ L'ÉTÉ
C'est la vie!
C'EST PAS MOI, JE LE JURE!
C'EST QUOI LA VIE?
C.R.A.Z.Y.
ÇA COMMENCE AUJOURD'HUI
CABIN FEVER
The Cabin in the Woods
CABLE GUY
CACHÉ
CACHORRO
CADILLAC GIRLS
Caesar Must Die
Cafard
Café de Flore
CAFE DE LOS MAESTROS
CAFÉ FLESH
Café Society
IL CAIMANO
Câini
CAIRO TIME
A CAIXA
The Cakemaker
CALENDAR
CALENDAR GIRLS
CALIFORNIA DREAMIN' (ENDLESS)
CALIMUCHO
Call Girl
Call Me by Your Name
CALLE 54
EL CALLEJON DE LOS MILAGROS
CALLING E.T.
CALVAIRE
Calvary (Previously Unreleased)
Camille Claudel 1915
The Campaign
CAN'T U HEAR ME SINGIN'
CANADIEN BACON
CANDY (Christian Marquand)
CANDY (Neil Armfield)
EL CANT DELS OCELLS
LA CANTANTE DE TANGO
The Canyons
CAOS CALMO
CAÓTICA ANA
CAPITÃES DE ABRIL
Il capitale umano
CAPITALISM, A LOVE STORY
CAPOTE
Capsule (Imagine)
CAPTAIN ABU RAED
Captain America: Civil War
Captain America: The First Avenger 3D
Captain America: The Winter Soldier 3D
CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN
Captain Fantastic
Captain Phillips
Capture the Flag (Race naar de maan)
CAPTURING THE FRIEDMANS
CARAMEL
CARAVAGGIO
CAREER GIRLS
Cargo (Ben Howling, Yolanda Ramke)
CARGO (Clive Gordon)
CARGO 200
CARLA'S LIST
CARLA'S SONG
CARLITO'S WAY
CARMEN MEETS BORAT
CARMEN VAN HET NOORDEN
Carnage
Carnival
CARNIVÀLE
Carnotstraat 17
CARO DIARIO
Carol
Carrie
CARRIERS
CARRINGTON
CARS
Cars 2 (NL)
Cars 3
Cartas da guerra (Ivo Ferreira over)
CASA DE LAVA
CASA DE LOS BABYS
CASABLANCA
CASANEGRA
CASANOVA
CASE 39
CASHBACK
CASINO
CASINO ROYALE
CASPER
Casper & Emma
Casper & Emma de bergen in
Casper en Emma maken theater
Casper en Emma op safari
CASSANDRA'S DREAM
Casse-tête chinois
CASSHERN
CAST AWAY
casting a glance
CASTINGX
THE CASTLE
THE CAT IN THE HAT
THE CAT RETURNS
Catacombe
Catch 44
CATCH A FIRE
CATCH ME IF YOU CAN
CATERINA VA IN CITTÀ
CATFISH
CATS & DOGS: DE WRAAK VAN KITTY GALORE
CATWOMAN
CAVALE
Cave of Forgotten Dreams
The cave of the yellow dog (Byambasuren Davaa over)
CECIL B. DEMENTED
CELEBRITY
DE CELESTIJNSE BELOFTE
CELIA
THE CELL
CELL 211
CELLULAR
THE CELLULOID CLOSET
CELOS
THE CEMENT GARDEN
Cemetery of Splendour
LES CENT ET UNE NUITS
Centaur
CENTER STAGE
CENTRAL DO BRASIL
Central Intelligence
CENTURION
LA CÉRÉMONIE
Certain Women (Previously Unreleased)
CÉSAR ET ROSALIE
Cézanne et moi
La ch'tite famille
CHACUN CHERCHE SON CHAT
CHACUN SON CINÉMA
CHAIN REACTION
CHALET GIRL
CHALK
CHAMANKA
THE CHAMBER
LA CHAMBRE DES OFFICIERS
LA CHAMBRE VERTE
La Chana
CHANDNI CHOWK TO CHINA
The Change-up
CHANGELING
CHANGING LANES
CHAOS (Coline Serreau)
CHAOS (Tony Giglio)
Chapiteau Show
CHAPLIN
Chappie
CHARACHAR
CHARADE
CHARLES CHAPLIN DVD-BOX
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY
Charlie en Hannah gaan uit
CHARLIE ST. CLOUD
CHARLIE WILSON'S WAR
CHARLIE'S ANGELS (2000)
CHARLIE'S ANGELS: FULL THROTTLE
Charlie's Country
CHARLOTTE GRAY
CHARLOTTE'S WEB
THE CHASE
THE CHASER
CHASERS
CHASING AMY
CHASING LIBERTY
Chasing Mavericks
CHASING SLEEP
LA CHASSE AUX PAPILLONS
THE CHATÊAU
Chavela
CHE PART 1 EN 2
CHE?
CHEAP LUDES
CHEAPER BY THE DOZEN
CHEAPER BY THE DOZEN 2
Check It
Cheerful Weather for the Wedding
Chef
LE CHÊNE
Cherchez Hortense
CHÉRI
The Chernobyl Diaries
CHERRY BLOSSOMS — HANAMI
CHERRY FALLS
Chevalier
Les chevaliers blancs
Les chevaux de Dieu
CHEVOLUTION
Chez nous (Lucas Belvaux over)
Chez nous (Tim Oliehoek)
Chi-Raq
LE CHIAVI DI CASA
CHICAGO
CHICKEN LITTLE
CHICKEN RUN
CHICKIES, BABIES AND WANNABEES
CHIKAMATSU MONOGATARI
Child 44
Child of God
Child's Pose
The Children Act
CHILDREN OF HEAVEN
THE CHILDREN OF HUANG SHI
CHILDREN OF MEN
CHILDREN OF NATURE
CHILL FACTOR
Het Chimpansee Complex
Chimpanzee
CHINA BLUE
CHINA STRIKE FORCE
China's Van Goghs
CHINATOWN
Chinatown (gerestaureerd)
CHINESE BOX
A CHINESE GHOST STORY: THE TSUI HARK ANIMATION
Chips
CHLOE
CHOCOLAT
CHOCOLATE
The Choice
CHOPPER
LES CHORISTES
Chorus
A CHRISTMAS CAROL
Christopher Robin
Chronic
Chronicle
CHRONICLE OF A DISAPPEARANCE
THE CHRONICLES OF NARNIA — THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER
CHRONICLES OF RIDDICK
CHUNGKING EXPRESS
CHUNHYANG
CHUTNEY POPCORN
EL CID, DE LEGENDE
CIDADE BAIXA
CIDADE DE DEUS (CITY OF GOD)
CIDADE DOS HOMENS
THE CIDER HOUSE RULES
Le Ciel Flamand
EL CIELO GIRA
EL CIELO, LA TIERRA Y LA LLUVIA
LA CIÉNAGA
Cigán/The Garden
Cinderella
CINDERELLA MAN
A CINDERELLA STORY
CINÉMA INVISIBLE
CINEMA, ASPIRINES AND VULTURES
La cinquième saison
THE CIRCLE (Jafar Panahi)
The Circle (James Ponsoldt)
CIRCLE OF FRIENDS
Circumstance
CIRCUS
CIRKELIENTJE
Cirkus Columbia
CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT
CITIZEN KANE
CITIZEN RUTH
Citizenfour
CITY BY THE SEA
CITY HALL
CITY OF ANGELS
CITY OF EMBER
CITY OF GHOSTS (Matt Dillon)
CITY OF INDUSTRY
CITY OF JOY
THE CITY OF LOST CHILDREN
City of Violence
El ciudadano ilustre
A civil action
THE CLAIM
CLAIRE DOLAN
El Clan
Clash
CLASH OF THE TITANS 3D
CLAUDE CHABROL COLLECTIE
CLAUS, OP HANDEN GEDRAGEN
CLEAN
CLEAN, SHAVEN
The Cleaners
CLEAR AND PRESENT DANGER
THE CLEARING
CLERKS II: PASSION OF THE CLERKS
CLICK
THE CLIENT
CLIFFHANGER
Cloaca
CLOCKERS
CLOCKSTOPPERS
Cloclo
CLOSE TO HOME
CLOSER
CLOSING THE RING
Cloud Atlas
Clouds of Sils Maria
CLOVERFIELD
El Club (Pablo Larraín over)
Club Sándwich
De club van Sinterklaas & de pietenschool
De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot
De club van Sinterklaas & het geheim van de speelgoeddokter
De Club van Sinterklaas & het pratende paard
CLUB ZEUS
CLUELESS
COACH CARTER
Cobain
COBB
COCKFIGHTER
Coco
COCO AVANT CHANEL
COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
CODE 46
Code Blue
CODE INCONNU
Code M
COFFEE AND CIGARETTES
Cold Breezes
COLD COMFORT FARM
COLD FEVER
The Cold Light of Day (Mabrouk El Mechri)
THE COLD LIGHT OF DAY (Rudolf van den Berg)
COLD SOULS
COLLATERAL
Collateral Beauty
COLLATERAL DAMAGE
LE COLLIER PERDU DE LA COLOMBE
Colombiana
COLOR OF NIGHT
Il colore nascosto delle cose (Silvio Soldini over)
COLPO DI LUNA
COMANDANTE
COMBAT SHOCK
Les combattants
A COMÉDIA DE DEUS
COMEDIAN HARMONISTS
Coming Home
Comme un chef
Comme un homme
COMME UNE IMAGE
LA COMMUNE
The Commuter
COMO AGUA PARA CHOCOLATE
THE COMPANY
COMPANY MAN
The Company Men
Company Orheim
The Company You Keep
COMPASSIONATE SEX
Complete Unknown
The Complex
Compostella
Computer Chess
LA COMUNIDAD
CON AIR
Conan The Barbarian 3D
LE CONCERT
THE CONCIERGE
Concussion
CONDUCTING MAHLER
CONFESSION, FROM THE COMMANDER'S DIARY
Le confessioni
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
CONFIDENCE
CONFIDENCES TROP INTIMES
CONFITUUR
Il conformista (Thuiskijken)
CONGO
CONGORAMA
The Congress
The Conjuring
The Conjuring 2
CONNY & CARLA
La conquête
LE CONSEGUENZE DELL'AMORE
CONSENTING ADULTS
CONSPIRACY THEORIE
The Conspirator
CONSPIRATORS OF PLEASURE
THE CONSTANT GARDENER
CONSTANTINE
CONTACT
Contagion
CONTAINER
CONTE D'AUTOMNE
CONTE D'ÉTÉ
CONTE D'HIVER
UN CONTE DE NOËL
THE CONTENDER
Contraband
CONTRACORRIENTE
CONTRE TOI
CONTROL
LES CONVOYEURS ATTENDENT
COOKIE'S FORTUNE
COOL
COOL & CRAZY
Cool Girls
COOL RUNNINGS
THE COOLER
COP LAND
COPACABANA
COPIE CONFORME
COPS VS. THUGS (KENKEI TAI SOSHIKI BORYOKU)
COPYCAT
COPYING BEETHOVEN
CORAJE
CORALINE EN DE GEHEIME DEUR
CORDERO DE DIOS (LAMB OF GOD)
THE CORE
Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
Corn Island
Cornelis
CORPSE BRIDE
THE CORRIDOR
CORRINA, CORRINA
THE CORRUPTOR
Corta
CORTO MALTESE: LA COUR SECRÈTE DES ARCANES
COSAVOGLIODIPIÙ
Cosmopolis
COSTA BRAVA
COSTA!
A COUCH IN NEW YORK
The Counselor
THE COUNT OF MONTE CRISTO
Countdown to Zero
COUNTERPARTS (GEGENÜBER)
THE COUNTRY TEACHER
LE COUPERET
UN COUPLE EPATANT
COUPLES RETREAT
COURAGE UNDER FIRE
COURTING COURTNEY
COUSIN BETTE
THE COVE
COWBOY BEBOP: THE MOVIE
THE COWBOY WAY
Les cowboys
Cowboys & Aliens
COWBOYS IN KOSOVO
CQ
Crab Trap
CRADLE 2 THE GRAVE
THE CRAFT
CRANK
CRASH (David Cronenberg)
CRASH (Paul Haggis)
THE CRAZIES
Crazy (Workshop Filmkritiek)
CRAZY HEART
CRAZY IN ALABAMA
Crazy Rich Asians
Crazy, Stupid, Love
CRAZY/BEAUTIFUL
CREATION
Creative Control
Creed
CREEP
CREMASTER MARATHON
CREPUSCULE
CRIME D'AMOUR
EL CRIMEN DEL PADRE AMARO
CRIMEN FERPECTO
CRIMES OF THE FUTURE
Criminal
Criminal Activities
CRIMSON GOLD
Crimson Peak
CRIMSON RIVERS 2
CRIMSON TIDE
LA CRISE
CRITICAL DECISION
CROCODILE DUNDEE IN LOS ANGELES
Les croix de bois
CRÓNICA DE UNA FUGA
CRONICAS
CRONOS
The Croods
CROOKLYN
CROSS FATE
THE CROSSING
THE CROSSING GUARD
CROSSING OVER
CROSSING THE BRIDGE: THE SOUND OF ISTANBUL
CROSSROADS
CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON
THE CROW
THE CROW: CITY OF ANGELS
THE CRUCIBLE
The Crucifixion
CRUEL INTENTIONS
Crulic: The Path to Beyond
CRUMB
CRUSH
THE CRUSH
CRUSH PROOF
LA CRUZ
CRYING FREEMAN
THE CRYING GAME
CUBA FELIZ
Cuban Fury
THE CUP
CURDLED
THE CURE
CURE & PULSE
Cure for Pain
A Cure for Wellness
CURFEW
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
CURSE OF THE GOLDEN FLOWER
THE CURSE OF THE JADE SCORPION
CURSED
EL CUSTODIO
CUTTHROAT ISLAND
THE CUTTING EDGE
CYCLO
CYPHER
CYRUS