Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
James Mangold: Liever ouderwets & oprecht dan modern & ironisch

COP LAND

Verenigde Staten, 1997 | James Mangold
Met Cop land heeft James Mangold ieders hart gestolen in Hollywood. De 33-jarige regisseur die vorig jaar opmerkelijk debuteerde met de bescheiden en veelgeprezen film Heavy zal niet alleen de geschiedenis ingaan als de man die Sylvester Stallone de kans gaf met zijn imago te breken, hij slaagde er bovendien in voor zijn ensemblestuk Robert De Niro en Harvey Keitel te strikken. Namen die de meeste beginnende filmmakers niet eens op hun verlanglijstje durven te zetten. Mangold, tijdens een ontmoeting met de pers in Los Angeles: "Ik denk dat ze mijn script wel goed vonden."

Mangolds script speelt zich af in een stadje in New Jersey, waar Newyorkse politieagenten zich na gedane zaken in alle rust terugtrekken. Freddy Heflin (Stallone), die zelf graag deel had willen uitmaken van de New York Police Department, maar door een slecht oor nooit verder is gekomen dan sheriff van het plaatsje, ziet met een mengeling van bewondering en afkeer toe hoe de tough guys uit de stad zich iedere avond verzamelen in de lokale kroeg om niet alleen te drinken, maar ook om dubieuze zaken te doen. Freddy sluit zijn ogen voor de alom zichtbare corruptie en concentreert zich goedmoedig op zijn taken: bemiddelen bij burengekibbel, het verkeer regelen en retourneren van verloren knuffelbeesten. Wanneer een jonge agent twee zwarte jongens doodschiet en door de hele gemeente wordt gedekt, krijgt Freddy het echter aan de stok met een inspecteur van Internal Affairs (Robert De Niro), die de waarheid boven water wil krijgen. Voor het eerst wordt Freddy gedwongen een standpunt in te nemen.

Andere Stallone
Deze tragische, passieve hoofdrol van Stallone, die voor de gelegenheid zo'n zeventien kilo aankwam, is het meest opzienbarende aan Cop land en is voor de Amerikaanse media aanleiding onuitputtelijk te filosoferen over deze gewaagde stap van het actiefenomeen. Toen Mangold via een gemeenschappelijke agent vernam dat Stallone het script had gelezen en geïnteresseerd was in de rol van Freddy was hij zelf ook verbaasd: "Ik begreep niet dat een man die carrière heeft gemaakt met films waarin hij met één hand vrachtwagens en vliegtuigen tegenhoudt, een personage zou willen spelen dat verstoken is van wapens en zo lang twijfelt over de vraag of hij nou wel of geen actie moet ondernemen."
Maar zijn nieuwsgierigheid naar 'de andere Stallone' was nog groter. "Ik had in zijn vroege films veel van de kwetsbaarheid en de tederheid gezien die ik in dit personage wilde zien." De regisseur liet echter wel weten, nog voordat een eerste ontmoeting had plaatsgevonden, dat Stallone zijn lichaam moest laten 'verdwijnen': de gespierde en gebronsde icoon in een sheriffpak kon hij op geen enkele manier in zijn verhaal kwijt. "Het eerste wat ik hem hoorde zeggen toen we elkaar ontmoetten was 'ik kom wel aan'", grapt Mangold achteraf. Maar hij blijft nuchter onder de heisa die men maakt over de tijdelijke metamorfose van zijn ster: "Ik denk niet dat ik Stallone dik heb gemaakt, ik wilde alleen zijn spieren weghalen. Als ik hem echt dik had willen hebben dan was ik veel verder gegaan."

Straatveger
Hoewel in zijn film het Newyorkse politiecorps in-en-in rotte appels bevat, waaronder een slinkse Harvey Keitel die onwaarschijnlijk smerige streken uithaalt en een verbijsterend arrogante, onnadenkende Michael Rapaport, denkt de regisseur niet dat hij een beeld schetst waar 'New York's finest' over zal vallen. "Kijk, bijna iedereen in de film is politieagent, dus niet alleen de slechterikken, ook de helden." Mangold, die zelf opgroeide in een stadje dat grotendeels werd bewoond door politieagenten en brandweermannen die in New York City werkten (tegenwoordig is het Newyorkse agenten overigens niet meer toegestaan buiten de stad te wonen), voelt zelfs een sterke sympathie voor de hedendaagse grootsteedse agent.
"Wat ik heb willen laten zien is dat het leven van een politieagent tegenwoordig, althans in Amerika en in stedelijke gebieden in het bijzonder, behoorlijk ondankbaar is. De buurtagent was vroeger iemand tegen wie iedereen opkeek, maar dat is niet meer zo. In de publieke opinie is de politieagent nauwelijks meer dan een straatveger. Geen kwaad woord over straatvegers, maar agenten zetten iedere dag hun leven op het spel. Bovendien blijkt uit hun salaris geen enkel respect van de overheid. En van het juridisch systeem hoeven ze ook al weinig te verwachten: je pakt iemand op van wie je weet dat ie tot het einde van zijn leven niets dan ellende zal veroorzaken en als je een week later door dezelfde straat komt is ie weer terug. Ik neig het werk van politieagenten in slechte stadsbuurten te beschouwen als 'van 9 tot 5 Vietnam': er wordt van je verwacht dat je voor weinig geld je leven riskeert in een behoorlijk zinloze oorlog."
Naar eigen zeggen zag hij geen mogelijkheid in zijn verhaal politieagenten uitgesproken te verdedigen, maar Mangold laat de cynische, verbitterde Keitel de kern raken in een emotionele uitbarsting waarin hij spreekt over een wereld waarin 'de agent de dader is en de echte dader het slachtoffer', een wereld dus waarin alles op z'n kop staat. "De enige plek waar ze broederschap en een zeker begrip kunnen vinden, is bij elkaar", zegt Mangold. Dat noemt hij zelf het meest interessante aspect van zijn film.
Toen hij voorbereidend onderzoek deed bij Internal Affairs — de interne divisie die het handelen van de politie zelf onderzoekt — legden medewerkers van deze afdeling hem uit dat er slechts een heel klein percentage 'foute' agenten is. "Er zijn ontzettend veel agenten die iedere dag met trots hun werk doen, op tijd klokken, zich aan de wetten houden en levens redden, maar tegelijkertijd 'foute' collega's kennen en weten wat die doen, maar het niet zullen vertellen. Die zwijgcode en loyaliteit interesseren me. En de contradictie dat je, hoewel je een afkeer hebt van die mensen die de reputatie schaden van alle goede, dappere agenten, je ze niet zult aangeven. Uit angst, of loyaliteit of vanwege het gevoel dat je daarmee een broeder uitlevert aan juist die hogere instanties die doorgaans weinig sympathie voor je hebben."

Ongeloolijk arrogant
Tijdens het schrijven van het scenario, waarmee hij al was begonnen voordat Heavy was voltooid (produktiemaatschappij Miramax ging met hem in zee na het zien van enkele losse scènes uit die film), had Mangold geen specifieke acteurs voor ogen. Hoewel, bij de hoofdrol dacht hij aan een van zijn helden, Van Heflin, niet toevallig de naamgenoot van hoofdpersoon Freddy. "Hij was te zien in Shane en 3:10 to Yuma, hij is al een jaar of 25 dood. Het is natuurlijk het mooist om rollen op het lijf van acteurs te kunnen schrijven, maar het is wel ongelooflijk arrogant om, wanneer je in je eentje thuis zit te werken, te denken dat Robert De Niro uiteindelijk in je film zal zitten." Maar het onwaarschijnlijke gebeurde: voor zijn tweede film wist Mangold een topzware cast om zich heen te verzamelen.
En dat terwijl hij, naast zijn script en enthousiasme, slechts het bescheiden budget van twintig miljoen dollar te bieden had (een bedrag dat Stallone gewoonlijk in zijn eentje in zijn zak steekt). De regisseur beschouwt hun wens om met hem te werken dan ook als een "onbeschrijflijke gift" en noemt zichzelf een "heel, heel gelukkige man". Die dankbaarheid lijkt hem hier en daar parten te hebben gespeeld: Mangold heeft zich in zijn regie voornamelijk op Stallone geconcentreerd (wiens rol tevens de meest interessante en uitgewerkte is) en lijkt bij acteurs als De Niro en Keitel vooral te hebben vertrouwd op hun grote staat van dienst. Hun kwaliteitsgarantie levert in dit geval dan ook geen grote verrassingen op.
Overigens lijkt het Mangold niet eens zoveel moeite te hebben gekost om dit ensemble bij elkaar te krijgen. Studio Miramax stemde meteen in met Stallone, niet in de laatste plaats omdat die zich bereid verklaarde — evenals de overige leden van de cast — voor een habbekrats te werken. Daaruit volgden als vanzelfsprekend andere gerenommeerde namen. Mangold: "Iedereen, Sly [Stallone] zelf incluis, wist dat we niet, laten we zeggen, Arnold Schwarzenegger als Internal Affairs-inspecteur moesten hebben. Het was duidelijk dat acteurs die een sterke reputatie hebben in dit soort films, ertoe zouden bijdragen dat mensen Sly en zijn poging om de perceptie van hem te veranderen, serieus zouden nemen."
Om ieder mogelijk misverstand uit de weg te ruimen: de casting van Stallone is dan ook op geen enkele manier ironisch bedoeld. "Deze film is een western, een fabel", zegt Mangold. "Het enige wat ik wilde was een ouderwetse film maken. Ik kijk veel naar oude westerns, naar films met James Cagney, Edward G. Robinson, Burt Lancaster en altijd denk ik 'mijn hemel, deze mensen stonden ergens voor, zij betekenden iets'. Een deel van de hedendaagse Amerikaanse cultuur waar ik me absoluut, maar dan ook absoluut niet mee verbonden voel is dat tongue-in-cheek postmodernisme, dat niets-betekent-iets. Dat loopt op dit moment door zo'n beetje iedere film: elke actie- of liefdesscène, iedere daad van heroïsme eindigt met een spitsvondigheid, die de hele scène betekenisloos maakt. Alles is blijkbaar cooler als we op de een of andere manier aan het eind kunnen denken 'o, het is maar bullshit'. Ik noem het de 'David Lettermanization' van de wereld. Ik heb mijn tongue niet in mijn cheek, ik wil oprechte films maken."

Remke de Langetop
COP LAND

Oktober 1997 #182

Produktie
Cary Woods
Cathy Conrad
Ezra Swerdlow
Regie en scenario
James Mangold
Camera
Eric Edwards
Montage
Craig McKay
Muziek
Howard Shore
Met
Sylvester Stallone
Harvey Keitel
Robert De Niro
Ray Liotta
Annabella Sciorra

Kleur, 103 minuten

Distributie
RCV Film Distribution
Te zien
vanaf 2 oktober

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


C

C'EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS
C'EST DÉJÀ L'ÉTÉ
C'est la vie!
C'EST PAS MOI, JE LE JURE!
C'EST QUOI LA VIE?
C.R.A.Z.Y.
ÇA COMMENCE AUJOURD'HUI
CABIN FEVER
The Cabin in the Woods
CABLE GUY
CACHÉ
CACHORRO
CADILLAC GIRLS
Caesar Must Die
Cafard
Café de Flore
CAFE DE LOS MAESTROS
CAFÉ FLESH
Café Society
IL CAIMANO
Câini
CAIRO TIME
A CAIXA
The Cakemaker
CALENDAR
CALENDAR GIRLS
CALIFORNIA DREAMIN' (ENDLESS)
CALIMUCHO
Call Girl
Call Me by Your Name
CALLE 54
EL CALLEJON DE LOS MILAGROS
CALLING E.T.
CALVAIRE
Calvary (Previously Unreleased)
Camille Claudel 1915
The Campaign
CAN'T U HEAR ME SINGIN'
CANADIEN BACON
CANDY (Christian Marquand)
CANDY (Neil Armfield)
EL CANT DELS OCELLS
LA CANTANTE DE TANGO
The Canyons
CAOS CALMO
CAÓTICA ANA
CAPITÃES DE ABRIL
Il capitale umano
CAPITALISM, A LOVE STORY
CAPOTE
Capsule (Imagine)
CAPTAIN ABU RAED
Captain America: Civil War
Captain America: The First Avenger 3D
Captain America: The Winter Soldier 3D
CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN
Captain Fantastic
Captain Phillips
Capture the Flag (Race naar de maan)
CAPTURING THE FRIEDMANS
CARAMEL
CARAVAGGIO
CAREER GIRLS
Cargo (Ben Howling, Yolanda Ramke)
CARGO (Clive Gordon)
CARGO 200
CARLA'S LIST
CARLA'S SONG
CARLITO'S WAY
CARMEN MEETS BORAT
CARMEN VAN HET NOORDEN
Carnage
Carnival
CARNIVÀLE
Carnotstraat 17
CARO DIARIO
Carol
Carrie
CARRIERS
CARRINGTON
CARS
Cars 2 (NL)
Cars 3
Cartas da guerra (Ivo Ferreira over)
CASA DE LAVA
CASA DE LOS BABYS
CASABLANCA
CASANEGRA
CASANOVA
CASE 39
CASHBACK
CASINO
CASINO ROYALE
CASPER
Casper & Emma
Casper & Emma de bergen in
Casper en Emma maken theater
Casper en Emma op safari
CASSANDRA'S DREAM
Casse-tête chinois
CASSHERN
CAST AWAY
casting a glance
CASTINGX
THE CASTLE
THE CAT IN THE HAT
THE CAT RETURNS
Catacombe
Catch 44
CATCH A FIRE
CATCH ME IF YOU CAN
CATERINA VA IN CITTÀ
CATFISH
CATS & DOGS: DE WRAAK VAN KITTY GALORE
CATWOMAN
CAVALE
Cave of Forgotten Dreams
The cave of the yellow dog (Byambasuren Davaa over)
CECIL B. DEMENTED
CELEBRITY
DE CELESTIJNSE BELOFTE
CELIA
THE CELL
CELL 211
CELLULAR
THE CELLULOID CLOSET
CELOS
THE CEMENT GARDEN
Cemetery of Splendour
LES CENT ET UNE NUITS
Centaur
CENTER STAGE
CENTRAL DO BRASIL
Central Intelligence
CENTURION
LA CÉRÉMONIE
Certain Women (Previously Unreleased)
CÉSAR ET ROSALIE
Cézanne et moi
La ch'tite famille
CHACUN CHERCHE SON CHAT
CHACUN SON CINÉMA
CHAIN REACTION
CHALET GIRL
CHALK
CHAMANKA
THE CHAMBER
LA CHAMBRE DES OFFICIERS
LA CHAMBRE VERTE
La Chana
CHANDNI CHOWK TO CHINA
The Change-up
CHANGELING
CHANGING LANES
CHAOS (Coline Serreau)
CHAOS (Tony Giglio)
Chapiteau Show
CHAPLIN
Chappie
CHARACHAR
CHARADE
CHARLES CHAPLIN DVD-BOX
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY
Charlie en Hannah gaan uit
CHARLIE ST. CLOUD
CHARLIE WILSON'S WAR
CHARLIE'S ANGELS (2000)
CHARLIE'S ANGELS: FULL THROTTLE
Charlie's Country
CHARLOTTE GRAY
CHARLOTTE'S WEB
THE CHASE
THE CHASER
CHASERS
CHASING AMY
CHASING LIBERTY
Chasing Mavericks
CHASING SLEEP
LA CHASSE AUX PAPILLONS
THE CHATÊAU
Chavela
CHE PART 1 EN 2
CHE?
CHEAP LUDES
CHEAPER BY THE DOZEN
CHEAPER BY THE DOZEN 2
Check It
Cheerful Weather for the Wedding
Chef
LE CHÊNE
Cherchez Hortense
CHÉRI
The Chernobyl Diaries
CHERRY BLOSSOMS — HANAMI
CHERRY FALLS
Chevalier
Les chevaliers blancs
Les chevaux de Dieu
CHEVOLUTION
Chez nous (Lucas Belvaux over)
Chez nous (Tim Oliehoek)
Chi-Raq
LE CHIAVI DI CASA
CHICAGO
CHICKEN LITTLE
CHICKEN RUN
CHICKIES, BABIES AND WANNABEES
CHIKAMATSU MONOGATARI
Child 44
Child of God
Child's Pose
The Children Act
CHILDREN OF HEAVEN
THE CHILDREN OF HUANG SHI
CHILDREN OF MEN
CHILDREN OF NATURE
CHILL FACTOR
Het Chimpansee Complex
Chimpanzee
CHINA BLUE
CHINA STRIKE FORCE
China's Van Goghs
CHINATOWN
Chinatown (gerestaureerd)
CHINESE BOX
A CHINESE GHOST STORY: THE TSUI HARK ANIMATION
Chips
CHLOE
CHOCOLAT
CHOCOLATE
The Choice
CHOPPER
LES CHORISTES
Chorus
A CHRISTMAS CAROL
Christopher Robin
Chronic
Chronicle
CHRONICLE OF A DISAPPEARANCE
THE CHRONICLES OF NARNIA — THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER
CHRONICLES OF RIDDICK
CHUNGKING EXPRESS
CHUNHYANG
CHUTNEY POPCORN
EL CID, DE LEGENDE
CIDADE BAIXA
CIDADE DE DEUS (CITY OF GOD)
CIDADE DOS HOMENS
THE CIDER HOUSE RULES
Le Ciel Flamand
EL CIELO GIRA
EL CIELO, LA TIERRA Y LA LLUVIA
LA CIÉNAGA
Cigán/The Garden
Cinderella
CINDERELLA MAN
A CINDERELLA STORY
CINÉMA INVISIBLE
CINEMA, ASPIRINES AND VULTURES
La cinquième saison
THE CIRCLE (Jafar Panahi)
The Circle (James Ponsoldt)
CIRCLE OF FRIENDS
Circumstance
CIRCUS
CIRKELIENTJE
Cirkus Columbia
CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT
CITIZEN KANE
CITIZEN RUTH
Citizenfour
CITY BY THE SEA
CITY HALL
CITY OF ANGELS
CITY OF EMBER
CITY OF GHOSTS (Matt Dillon)
CITY OF INDUSTRY
CITY OF JOY
THE CITY OF LOST CHILDREN
City of Violence
El ciudadano ilustre
A civil action
THE CLAIM
CLAIRE DOLAN
El Clan
Clash
CLASH OF THE TITANS 3D
CLAUDE CHABROL COLLECTIE
CLAUS, OP HANDEN GEDRAGEN
CLEAN
CLEAN, SHAVEN
The Cleaners
CLEAR AND PRESENT DANGER
THE CLEARING
CLERKS II: PASSION OF THE CLERKS
CLICK
THE CLIENT
CLIFFHANGER
Cloaca
CLOCKERS
CLOCKSTOPPERS
Cloclo
CLOSE TO HOME
CLOSER
CLOSING THE RING
Cloud Atlas
Clouds of Sils Maria
CLOVERFIELD
El Club (Pablo Larraín over)
Club Sándwich
De club van Sinterklaas & de pietenschool
De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot
De club van Sinterklaas & het geheim van de speelgoeddokter
De Club van Sinterklaas & het pratende paard
CLUB ZEUS
CLUELESS
COACH CARTER
Cobain
COBB
COCKFIGHTER
Coco
COCO AVANT CHANEL
COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
CODE 46
Code Blue
CODE INCONNU
Code M
COFFEE AND CIGARETTES
Cold Breezes
COLD COMFORT FARM
COLD FEVER
The Cold Light of Day (Mabrouk El Mechri)
THE COLD LIGHT OF DAY (Rudolf van den Berg)
COLD SOULS
COLLATERAL
Collateral Beauty
COLLATERAL DAMAGE
LE COLLIER PERDU DE LA COLOMBE
Colombiana
COLOR OF NIGHT
Il colore nascosto delle cose (Silvio Soldini over)
COLPO DI LUNA
COMANDANTE
COMBAT SHOCK
Les combattants
A COMÉDIA DE DEUS
COMEDIAN HARMONISTS
Coming Home
Comme un chef
Comme un homme
COMME UNE IMAGE
LA COMMUNE
The Commuter
COMO AGUA PARA CHOCOLATE
THE COMPANY
COMPANY MAN
The Company Men
Company Orheim
The Company You Keep
COMPASSIONATE SEX
Complete Unknown
The Complex
Compostella
Computer Chess
LA COMUNIDAD
CON AIR
Conan The Barbarian 3D
LE CONCERT
THE CONCIERGE
Concussion
CONDUCTING MAHLER
CONFESSION, FROM THE COMMANDER'S DIARY
Le confessioni
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
CONFIDENCE
CONFIDENCES TROP INTIMES
CONFITUUR
Il conformista (Thuiskijken)
CONGO
CONGORAMA
The Congress
The Conjuring
The Conjuring 2
CONNY & CARLA
La conquête
LE CONSEGUENZE DELL'AMORE
CONSENTING ADULTS
CONSPIRACY THEORIE
The Conspirator
CONSPIRATORS OF PLEASURE
THE CONSTANT GARDENER
CONSTANTINE
CONTACT
Contagion
CONTAINER
CONTE D'AUTOMNE
CONTE D'ÉTÉ
CONTE D'HIVER
UN CONTE DE NOËL
THE CONTENDER
Contraband
CONTRACORRIENTE
CONTRE TOI
CONTROL
LES CONVOYEURS ATTENDENT
COOKIE'S FORTUNE
COOL
COOL & CRAZY
Cool Girls
COOL RUNNINGS
THE COOLER
COP LAND
COPACABANA
COPIE CONFORME
COPS VS. THUGS (KENKEI TAI SOSHIKI BORYOKU)
COPYCAT
COPYING BEETHOVEN
CORAJE
CORALINE EN DE GEHEIME DEUR
CORDERO DE DIOS (LAMB OF GOD)
THE CORE
Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
Corn Island
Cornelis
CORPSE BRIDE
THE CORRIDOR
CORRINA, CORRINA
THE CORRUPTOR
Corta
CORTO MALTESE: LA COUR SECRÈTE DES ARCANES
COSAVOGLIODIPIÙ
Cosmopolis
COSTA BRAVA
COSTA!
A COUCH IN NEW YORK
The Counselor
THE COUNT OF MONTE CRISTO
Countdown to Zero
COUNTERPARTS (GEGENÜBER)
THE COUNTRY TEACHER
LE COUPERET
UN COUPLE EPATANT
COUPLES RETREAT
COURAGE UNDER FIRE
COURTING COURTNEY
COUSIN BETTE
THE COVE
COWBOY BEBOP: THE MOVIE
THE COWBOY WAY
Les cowboys
Cowboys & Aliens
COWBOYS IN KOSOVO
CQ
Crab Trap
CRADLE 2 THE GRAVE
THE CRAFT
CRANK
CRASH (David Cronenberg)
CRASH (Paul Haggis)
THE CRAZIES
Crazy (Workshop Filmkritiek)
CRAZY HEART
CRAZY IN ALABAMA
Crazy Rich Asians
Crazy, Stupid, Love
CRAZY/BEAUTIFUL
CREATION
Creative Control
Creed
CREEP
CREMASTER MARATHON
CREPUSCULE
CRIME D'AMOUR
EL CRIMEN DEL PADRE AMARO
CRIMEN FERPECTO
CRIMES OF THE FUTURE
Criminal
Criminal Activities
CRIMSON GOLD
Crimson Peak
CRIMSON RIVERS 2
CRIMSON TIDE
LA CRISE
CRITICAL DECISION
CROCODILE DUNDEE IN LOS ANGELES
Les croix de bois
CRÓNICA DE UNA FUGA
CRONICAS
CRONOS
The Croods
CROOKLYN
CROSS FATE
THE CROSSING
THE CROSSING GUARD
CROSSING OVER
CROSSING THE BRIDGE: THE SOUND OF ISTANBUL
CROSSROADS
CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON
THE CROW
THE CROW: CITY OF ANGELS
THE CRUCIBLE
The Crucifixion
CRUEL INTENTIONS
Crulic: The Path to Beyond
CRUMB
CRUSH
THE CRUSH
CRUSH PROOF
LA CRUZ
CRYING FREEMAN
THE CRYING GAME
CUBA FELIZ
Cuban Fury
THE CUP
CURDLED
THE CURE
CURE & PULSE
Cure for Pain
A Cure for Wellness
CURFEW
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
CURSE OF THE GOLDEN FLOWER
THE CURSE OF THE JADE SCORPION
CURSED
EL CUSTODIO
CUTTHROAT ISLAND
THE CUTTING EDGE
CYCLO
CYPHER
CYRUS