Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
Les convoyeurs attendent: Wachten op het wereldrecord 'deuropenen' Benoît Mariage: Een beleefde vorm van wanhoop

LES CONVOYEURS ATTENDENT

België/Frankrijk/Zwitserland, 1999 | Benoît Mariage
In de Belgische tragikomedie Les convoyeurs attendent gaan absurditeit en treurigheid hand in hand. De film van debuterend speelfilmregisseur Benoît Mariage volgt de pogingen van een neurotische persfotograaf om in het Guiness Book of Records te komen. "Zelfspot is het enige waarmee de Belgen zich op de been kunnen houden."

Benoît Mariage


Het boegbeeld van de Waalse cinema zijn de gebroeders Dardenne (La promesse en Gouden Palm-winnaar Rosetta), maar ook Benoît Mariage moet in de gaten worden gehouden. Zijn debuut Les convoyeurs attendent is een geslaagde tragikomedie waarin een tweederangs persfotograaf (een sterke rol van Benoît Poelvoorde, bekend van C'est arrivé près de chez vous) probeert te ontsnappen aan de armoede en alledaagse treurigheid van het leven in een industriële voorstad van Charleroi. De gehele dag door luistert hij naar de politieradio om de laatste nieuwtjes te volgen: een auto-ongeluk, hagelschade bij een boer, een arrestatie van een zwerver, echt opzienbarend wil het maar niet worden.
Zijn vrouw en kinderen worden zachtjesaan horendol van de tirannieke trekjes van deze man, maar de boel loopt pas echt uit de hand als hij vastbesloten is om een plaatsje in het Guiness Book of Records te verwerven. Na een mislukte poging om het curieuze record olijvenpit-spuwen te verbreken, dwingt hij zijn ietwat sullige zoon om het record 'deuropenen' aan te vallen. Een moddervette tweederangs coach, compleet met fluitje en trainingspak, moet hem klaarstomen om in 24 uur 40.000 keer dezelfde deur open en dicht te doen. De film zit propvol met dit soort absurd-tragische taferelen die in een Alex van Warmerdam-film niet zouden misstaan. We zien ook nog een eenzame duivenmelker, een schoolmeester van de oude stempel en een jongen die voor de radio een bloedserieuze column heeft over triviale fouten in films. Zo heeft hij na lang bestuderen van cinematografische hoogstandjes ontdekt dat in een bepaalde film verkeerd wisselgeld is teruggegeven bij het kopen van een sandwich.
Iedereen in de film leidt een leeg leven tussen de gesloten mijn- en staalfabrieken van Charleroi. Maar al vanaf de eerste beelden van het gezin om de eettafel waar de plannen voor het record worden gesmeed, overheerst de zwarte humor.

Paniek
Ouders projecteren hun eigen frustraties wel vaker op hun kinderen, zegt Benoît Mariage (1961). De van oorsprong documentairemaker volgde al eerder voor een van zijn documentaires een vader die zijn zoontje trainde om wereldkampioen motorcoureur te worden. Toch begrijpt Mariage wel wat de vader uit de film bezielt. "Ik denk dat er verzachtende omstandigheden zijn. De vader staat onder druk omdat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn gezin. Hij moet aan de kost komen en hen beschermen, maar hij is bang dat het hem niet gaat lukken. Hij raakt dan ook lichtelijk in paniek omdat hij voelt dat hij de controle verliest. Daarbij zwicht hij voor de druk van buitenaf, de sociale omgeving die van hem verlangt dat hij goed voor zijn gezin zorgt. Ook als persfotograaf voelt hij zich absoluut niet gewaardeerd. Daarom hoopt hij dat zijn zoon het record breekt, om in ieder geval weer status te krijgen. Hij wil het beste, maar doet het slechtste."
Gelooft hij dus dat die omstandigheden een excuus vormen voor wangedrag? "Nee, je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen daden, de omstandigheden zijn slechts een aanleiding voor je handelingen. Waar het mij om ging was de angst; deze man is bang dat hij niet is opgewassen tegen zijn taak als vader. Je ziet iedereen in de film van alles doen, maar de meesten ontbreekt het volkomen aan zelfreflectie en aan spiritualiteit. Als dat iets meer aanwezig zou zijn, zouden hun daden waarschijnlijk wel ergens toe leiden. Uiteindelijk gebeurt er helemaal niets. In die zin staat de deur symbool voor die passiviteit: de deur gaat open en dicht, maar degene die hem opent blijft steeds op hetzelfde punt staan."
Ook de titel, die betekent 'de dragers zijn aan het wachten' — een verwijzing naar de wachtende mensen die belast zijn met het vervoer van postduiven, slaat op die lamlendigheid. De vader is, wat je ook van deze onuitstaanbare man mag denken, de enige in de film die in ieder geval probeert om zijn situatie te verbeteren. "Ik heb wel sympathie voor hem, want hij is iemand die na elke klap weer opstaat. Hij heeft een tomeloze energie. Als buitenstaander komt dit misschien wanhopig over, maar de man is daadwerkelijk optimistisch."

Geworteld
De laatste tijd zijn er meerdere films gemaakt die zich afspelen in industriële buitenwijken en dorpjes in Noord-Frankrijk of Wallonië. Films als La vie de Jésus, L'humanité, La promesse, Rosetta, Ça commence aujourd'hui en ook Les convoyeurs attendent maken daarbij gebruik van niet-professionele acteurs uit de regio zelf. De discussie of de film hierdoor werkelijk authentieker wordt, is nog niet uitgewoed. Mariage denkt van wel. "Ik kende de regio rondom Charleroi nog goed uit mijn werk als fotograaf. Op het moment dat je films maakt die heel erg geworteld zijn in een regio dan kun je er bijna niet omheen om gezichten uit die streek te gebruiken. Het hangt natuurlijk van het script af, maar ik denk dat je met niet-professionele acteurs echt aan geloofwaardigheid wint. In mijn geval was dat realisme helemaal belangrijk, omdat de kijker daardoor de absurde gebeurtenissen beter pikt. Daarbij komt dat er in Wallonië een sterke traditie in geëngageerde documentaires bestaat. Veel filmmakers zijn net als ik begonnen met het maken van documentaires in de sociale hoek, en die blik op de werkelijkheid behoud je als je later film gaat maken."

Exotisch
Dagjesmensen en passanten zien vaak een schoonheid in vervallen industriële steden, maar zien de bewoners dat zelf eigenlijk wel? "Ik was heel blij toen bleek dat de mensen uit Charleroi na de voorstelling aldaar, vertelden dat ze zich heel erg herkenden in de personages. Ze vonden dat ik zowel de mensen als de regio met respect heb behandeld. Dit is de regio die geteisterd werd door Dutroux, en men was van tevoren bang dat ze voor de zoveelste keer in een kwaad daglicht werden gesteld. Laatst ging ik met wat Waalse en Franse bezoekers wat drinken na de voorstelling; de Fransen vonden de manier waarop ik de Walen had geportretteerd heel exotisch, die dachten 'dit kan niet waar zijn', terwijl de Walen, ook al kwamen ze helemaal niet uit hetzelfde milieu, zich er goed in konden herkennen."
Net als die Fransen vond ook het Vlaamse blad Humo de film een rariteitenkabinet. "Ik ben het helemaal niet eens met die recensie. Het is helemaal niet de bedoeling geweest om karikaturen van de mensen te maken. Iedere kijker heeft zijn eigen belevingswereld en identificatiemogelijkheden. Blijkbaar vinden de Fransen en Vlamingen minder aansluiting." Komt het misschien omdat de lijn tussen ironie en spot zo dun is, en dat de humor daarom door de één anders wordt opgevat dan door de ander? "Als je spot of schertst dan doe je dit met menselijke warmte, terwijl ironie of cynisme hard en koud is. Dat laatste heb ik beslist niet voor ogen gehad. Ik heb soms de spot met de personages gedreven, maar altijd met tederheid.
"De humor inzien van tragische gebeurtenissen helpt om je staande te houden, vooral in België. Iemand heeft ooit gezegd dat het absurde een beleefde vorm van wanhoop was, en daar ben ik het helemaal mee eens. Wij Belgen hebben niet zo'n grootse geschiedenis als bijvoorbeeld de Fransen, en zelfspot is het enige waarmee we ons op de been kunnen houden."

Opleving
Filmen is heel moeilijk in België, zegt Mariage. "Ik ben vier jaar bezig geweest met het scenario, omdat ik daarnaast ook nog mijn brood moest verdienen. In België worden vijf films per jaar gemaakt, in Frankrijk 120, dat zegt misschien genoeg. Er is nu zeker sprake van een opleving omdat men er door de Gouden Palm voor Rosetta achter is gekomen dat film ook geld in het laadje kan brengen. Vroeger werden dit soort films als klote en intellectueel bestempeld, terwijl men nu doorkrijgt dat films ook een exportproduct kunnen zijn. Ik hoop dat de politiek zich meer zal gaan bekommeren om jonge veelbelovende filmmakers."
Hij vindt niet dat hij zelf deel uitmaakt van een nieuwe generatie. "Iedere film staat op zichzelf, het enige dat ons verbindt is de moeite die het ons kost om een film te maken. Het gevaar ligt alleen op de loer dat er gezegd gaat worden dat die vijf films die er zijn uitgekomen zo geweldig zijn juist omdat de makers zo hebben moeten knokken om hun verhaal verteld te krijgen."
Voor dit debuut heeft Mariage de veelbekroonde korte film Le signaleur en talloze sociale tv-documentaires gemaakt, maar ook documentaires over vlinders in Afrika en sport in Burkina Faso. Hij maakt klassieke documentaires, geen zogenaamde 'creatieve'. "Ik zoek echter niet naar het hardcore sociaal-realisme, want ik hou van de poëzie van het alledaagse. Ik hou erg van Aki Kaurismäki, van films waarin steeds minder wordt gepraat en waarin de beelden, niet de dialogen, het werk doen. Want het zijn toch vooral beelden die emoties oproepen en symboliek in zich dragen. In de film zit bijvoorbeeld een scène met een ballon die de lucht in wil, maar weer terugvalt. In dat beeld is eigenlijk de hele film samengevat. Ik wil films maken over wat ik het beste ken. Hoe dieper je lokaler graaft, hoe groter je bereik is, want in het hele kleine zit het universele."

Mariska Gravelandtop
LES CONVOYEURS ATTENDENT

December 1999 #206

Productie
Françoise Hoste
Regie en scenario
Benoît Mariage
Camera
Philippe Guilbert
Montage
Philippe Bourgueil
Art direction
Chris Cornil
Muziek
Stéphane Huguenin
Yves Sana
Met
Benoît Poelvoorde
Morgane Simon
Bouli Lanners
Dominique Baeyens
Philippe Grand'Henry

Zwart-wit, 94 minuten

Distributie
Upstream Pictures
Te zien
vanaf 16 december

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


C

C'EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS
C'EST DÉJÀ L'ÉTÉ
C'est la vie!
C'EST PAS MOI, JE LE JURE!
C'EST QUOI LA VIE?
C.R.A.Z.Y.
ÇA COMMENCE AUJOURD'HUI
CABIN FEVER
The Cabin in the Woods
CABLE GUY
CACHÉ
CACHORRO
CADILLAC GIRLS
Caesar Must Die
Cafard
Café de Flore
CAFE DE LOS MAESTROS
CAFÉ FLESH
Café Society
IL CAIMANO
Câini
CAIRO TIME
A CAIXA
The Cakemaker
CALENDAR
CALENDAR GIRLS
CALIFORNIA DREAMIN' (ENDLESS)
CALIMUCHO
Call Girl
Call Me by Your Name
CALLE 54
EL CALLEJON DE LOS MILAGROS
CALLING E.T.
CALVAIRE
Calvary (Previously Unreleased)
Camille Claudel 1915
The Campaign
CAN'T U HEAR ME SINGIN'
CANADIEN BACON
CANDY (Christian Marquand)
CANDY (Neil Armfield)
EL CANT DELS OCELLS
LA CANTANTE DE TANGO
The Canyons
CAOS CALMO
CAÓTICA ANA
CAPITÃES DE ABRIL
Il capitale umano
CAPITALISM, A LOVE STORY
CAPOTE
Capsule (Imagine)
CAPTAIN ABU RAED
Captain America: Civil War
Captain America: The First Avenger 3D
Captain America: The Winter Soldier 3D
CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN
Captain Fantastic
Captain Phillips
Capture the Flag (Race naar de maan)
CAPTURING THE FRIEDMANS
CARAMEL
CARAVAGGIO
CAREER GIRLS
Cargo (Ben Howling, Yolanda Ramke)
CARGO (Clive Gordon)
CARGO 200
CARLA'S LIST
CARLA'S SONG
CARLITO'S WAY
CARMEN MEETS BORAT
CARMEN VAN HET NOORDEN
Carnage
Carnival
CARNIVÀLE
Carnotstraat 17
CARO DIARIO
Carol
Carrie
CARRIERS
CARRINGTON
CARS
Cars 2 (NL)
Cars 3
Cartas da guerra (Ivo Ferreira over)
CASA DE LAVA
CASA DE LOS BABYS
CASABLANCA
CASANEGRA
CASANOVA
CASE 39
CASHBACK
CASINO
CASINO ROYALE
CASPER
Casper & Emma
Casper & Emma de bergen in
Casper en Emma maken theater
Casper en Emma op safari
CASSANDRA'S DREAM
Casse-tête chinois
CASSHERN
CAST AWAY
casting a glance
CASTINGX
THE CASTLE
THE CAT IN THE HAT
THE CAT RETURNS
Catacombe
Catch 44
CATCH A FIRE
CATCH ME IF YOU CAN
CATERINA VA IN CITTÀ
CATFISH
CATS & DOGS: DE WRAAK VAN KITTY GALORE
CATWOMAN
CAVALE
Cave of Forgotten Dreams
The cave of the yellow dog (Byambasuren Davaa over)
CECIL B. DEMENTED
CELEBRITY
DE CELESTIJNSE BELOFTE
CELIA
THE CELL
CELL 211
CELLULAR
THE CELLULOID CLOSET
CELOS
THE CEMENT GARDEN
Cemetery of Splendour
LES CENT ET UNE NUITS
Centaur
CENTER STAGE
CENTRAL DO BRASIL
Central Intelligence
CENTURION
LA CÉRÉMONIE
Certain Women (Previously Unreleased)
CÉSAR ET ROSALIE
Cézanne et moi
La ch'tite famille
CHACUN CHERCHE SON CHAT
CHACUN SON CINÉMA
CHAIN REACTION
CHALET GIRL
CHALK
CHAMANKA
THE CHAMBER
LA CHAMBRE DES OFFICIERS
LA CHAMBRE VERTE
La Chana
CHANDNI CHOWK TO CHINA
The Change-up
CHANGELING
CHANGING LANES
CHAOS (Coline Serreau)
CHAOS (Tony Giglio)
Chapiteau Show
CHAPLIN
Chappie
CHARACHAR
CHARADE
CHARLES CHAPLIN DVD-BOX
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY
Charlie en Hannah gaan uit
CHARLIE ST. CLOUD
CHARLIE WILSON'S WAR
CHARLIE'S ANGELS (2000)
CHARLIE'S ANGELS: FULL THROTTLE
Charlie's Country
CHARLOTTE GRAY
CHARLOTTE'S WEB
THE CHASE
THE CHASER
CHASERS
CHASING AMY
CHASING LIBERTY
Chasing Mavericks
CHASING SLEEP
LA CHASSE AUX PAPILLONS
THE CHATÊAU
Chavela
CHE PART 1 EN 2
CHE?
CHEAP LUDES
CHEAPER BY THE DOZEN
CHEAPER BY THE DOZEN 2
Check It
Cheerful Weather for the Wedding
Chef
LE CHÊNE
Cherchez Hortense
CHÉRI
The Chernobyl Diaries
CHERRY BLOSSOMS — HANAMI
CHERRY FALLS
Chevalier
Les chevaliers blancs
Les chevaux de Dieu
CHEVOLUTION
Chez nous (Lucas Belvaux over)
Chez nous (Tim Oliehoek)
Chi-Raq
LE CHIAVI DI CASA
CHICAGO
CHICKEN LITTLE
CHICKEN RUN
CHICKIES, BABIES AND WANNABEES
CHIKAMATSU MONOGATARI
Child 44
Child of God
Child's Pose
The Children Act
CHILDREN OF HEAVEN
THE CHILDREN OF HUANG SHI
CHILDREN OF MEN
CHILDREN OF NATURE
CHILL FACTOR
Het Chimpansee Complex
Chimpanzee
CHINA BLUE
CHINA STRIKE FORCE
China's Van Goghs
CHINATOWN
Chinatown (gerestaureerd)
CHINESE BOX
A CHINESE GHOST STORY: THE TSUI HARK ANIMATION
Chips
CHLOE
CHOCOLAT
CHOCOLATE
The Choice
CHOPPER
LES CHORISTES
Chorus
A CHRISTMAS CAROL
Christopher Robin
Chronic
Chronicle
CHRONICLE OF A DISAPPEARANCE
THE CHRONICLES OF NARNIA — THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER
CHRONICLES OF RIDDICK
CHUNGKING EXPRESS
CHUNHYANG
CHUTNEY POPCORN
EL CID, DE LEGENDE
CIDADE BAIXA
CIDADE DE DEUS (CITY OF GOD)
CIDADE DOS HOMENS
THE CIDER HOUSE RULES
Le Ciel Flamand
EL CIELO GIRA
EL CIELO, LA TIERRA Y LA LLUVIA
LA CIÉNAGA
Cigán/The Garden
Cinderella
CINDERELLA MAN
A CINDERELLA STORY
CINÉMA INVISIBLE
CINEMA, ASPIRINES AND VULTURES
La cinquième saison
THE CIRCLE (Jafar Panahi)
The Circle (James Ponsoldt)
CIRCLE OF FRIENDS
Circumstance
CIRCUS
CIRKELIENTJE
Cirkus Columbia
CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT
CITIZEN KANE
CITIZEN RUTH
Citizenfour
CITY BY THE SEA
CITY HALL
CITY OF ANGELS
CITY OF EMBER
CITY OF GHOSTS (Matt Dillon)
CITY OF INDUSTRY
CITY OF JOY
THE CITY OF LOST CHILDREN
City of Violence
El ciudadano ilustre
A civil action
THE CLAIM
CLAIRE DOLAN
El Clan
Clash
CLASH OF THE TITANS 3D
CLAUDE CHABROL COLLECTIE
CLAUS, OP HANDEN GEDRAGEN
CLEAN
CLEAN, SHAVEN
The Cleaners
CLEAR AND PRESENT DANGER
THE CLEARING
CLERKS II: PASSION OF THE CLERKS
CLICK
THE CLIENT
CLIFFHANGER
Cloaca
CLOCKERS
CLOCKSTOPPERS
Cloclo
CLOSE TO HOME
CLOSER
CLOSING THE RING
Cloud Atlas
Clouds of Sils Maria
CLOVERFIELD
El Club (Pablo Larraín over)
Club Sándwich
De club van Sinterklaas & de pietenschool
De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot
De club van Sinterklaas & het geheim van de speelgoeddokter
De Club van Sinterklaas & het pratende paard
CLUB ZEUS
CLUELESS
COACH CARTER
Cobain
COBB
COCKFIGHTER
Coco
COCO AVANT CHANEL
COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
CODE 46
Code Blue
CODE INCONNU
Code M
COFFEE AND CIGARETTES
Cold Breezes
COLD COMFORT FARM
COLD FEVER
The Cold Light of Day (Mabrouk El Mechri)
THE COLD LIGHT OF DAY (Rudolf van den Berg)
COLD SOULS
COLLATERAL
Collateral Beauty
COLLATERAL DAMAGE
LE COLLIER PERDU DE LA COLOMBE
Colombiana
COLOR OF NIGHT
Il colore nascosto delle cose (Silvio Soldini over)
COLPO DI LUNA
COMANDANTE
COMBAT SHOCK
Les combattants
A COMÉDIA DE DEUS
COMEDIAN HARMONISTS
Coming Home
Comme un chef
Comme un homme
COMME UNE IMAGE
LA COMMUNE
The Commuter
COMO AGUA PARA CHOCOLATE
THE COMPANY
COMPANY MAN
The Company Men
Company Orheim
The Company You Keep
COMPASSIONATE SEX
Complete Unknown
The Complex
Compostella
Computer Chess
LA COMUNIDAD
CON AIR
Conan The Barbarian 3D
LE CONCERT
THE CONCIERGE
Concussion
CONDUCTING MAHLER
CONFESSION, FROM THE COMMANDER'S DIARY
Le confessioni
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
CONFIDENCE
CONFIDENCES TROP INTIMES
CONFITUUR
Il conformista (Thuiskijken)
CONGO
CONGORAMA
The Congress
The Conjuring
The Conjuring 2
CONNY & CARLA
La conquête
LE CONSEGUENZE DELL'AMORE
CONSENTING ADULTS
CONSPIRACY THEORIE
The Conspirator
CONSPIRATORS OF PLEASURE
THE CONSTANT GARDENER
CONSTANTINE
CONTACT
Contagion
CONTAINER
CONTE D'AUTOMNE
CONTE D'ÉTÉ
CONTE D'HIVER
UN CONTE DE NOËL
THE CONTENDER
Contraband
CONTRACORRIENTE
CONTRE TOI
CONTROL
LES CONVOYEURS ATTENDENT
COOKIE'S FORTUNE
COOL
COOL & CRAZY
Cool Girls
COOL RUNNINGS
THE COOLER
COP LAND
COPACABANA
COPIE CONFORME
COPS VS. THUGS (KENKEI TAI SOSHIKI BORYOKU)
COPYCAT
COPYING BEETHOVEN
CORAJE
CORALINE EN DE GEHEIME DEUR
CORDERO DE DIOS (LAMB OF GOD)
THE CORE
Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
Corn Island
Cornelis
CORPSE BRIDE
THE CORRIDOR
CORRINA, CORRINA
THE CORRUPTOR
Corta
CORTO MALTESE: LA COUR SECRÈTE DES ARCANES
COSAVOGLIODIPIÙ
Cosmopolis
COSTA BRAVA
COSTA!
A COUCH IN NEW YORK
The Counselor
THE COUNT OF MONTE CRISTO
Countdown to Zero
COUNTERPARTS (GEGENÜBER)
THE COUNTRY TEACHER
LE COUPERET
UN COUPLE EPATANT
COUPLES RETREAT
COURAGE UNDER FIRE
COURTING COURTNEY
COUSIN BETTE
THE COVE
COWBOY BEBOP: THE MOVIE
THE COWBOY WAY
Les cowboys
Cowboys & Aliens
COWBOYS IN KOSOVO
CQ
Crab Trap
CRADLE 2 THE GRAVE
THE CRAFT
CRANK
CRASH (David Cronenberg)
CRASH (Paul Haggis)
THE CRAZIES
Crazy (Workshop Filmkritiek)
CRAZY HEART
CRAZY IN ALABAMA
Crazy Rich Asians
Crazy, Stupid, Love
CRAZY/BEAUTIFUL
CREATION
Creative Control
Creed
CREEP
CREMASTER MARATHON
CREPUSCULE
CRIME D'AMOUR
EL CRIMEN DEL PADRE AMARO
CRIMEN FERPECTO
CRIMES OF THE FUTURE
Criminal
Criminal Activities
CRIMSON GOLD
Crimson Peak
CRIMSON RIVERS 2
CRIMSON TIDE
LA CRISE
CRITICAL DECISION
CROCODILE DUNDEE IN LOS ANGELES
Les croix de bois
CRÓNICA DE UNA FUGA
CRONICAS
CRONOS
The Croods
CROOKLYN
CROSS FATE
THE CROSSING
THE CROSSING GUARD
CROSSING OVER
CROSSING THE BRIDGE: THE SOUND OF ISTANBUL
CROSSROADS
CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON
THE CROW
THE CROW: CITY OF ANGELS
THE CRUCIBLE
The Crucifixion
CRUEL INTENTIONS
Crulic: The Path to Beyond
CRUMB
CRUSH
THE CRUSH
CRUSH PROOF
LA CRUZ
CRYING FREEMAN
THE CRYING GAME
CUBA FELIZ
Cuban Fury
THE CUP
CURDLED
THE CURE
CURE & PULSE
Cure for Pain
A Cure for Wellness
CURFEW
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
CURSE OF THE GOLDEN FLOWER
THE CURSE OF THE JADE SCORPION
CURSED
EL CUSTODIO
CUTTHROAT ISLAND
THE CUTTING EDGE
CYCLO
CYPHER
CYRUS