Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
We kiezen er in alle vrijheid voor om onze vrijheid op te geven

The Circle (James Ponsoldt)

Verenigde Staten, 2017 | James Ponsoldt
Wat gebeurt er als we ervoor kiezen om ons hele hebben en houwen weg te geven aan een tech-bedrijf? Dat is de vraag van de verfilming van Dave Eggers' boek The Circle: een supermix van Google, Apple en Facebook.

Door Rejo Zenger

The Circle schetst een wereld waarin we ons leven vrijwillig uit handen geven aan een almachtig tech-bedrijf uit Silicon Valley. Het is de verfilming van het succesvolle, gelijknamige boek dat Dave Eggers in 2013 publiceerde. De naamgever van het verhaal is een fictief tech-bedrijf dat lijkt op een mix van bedrijven als Google, Facebook, Apple en Amazon.
Het geluk van Mae Holland (Emma Watson) kan niet op als ze een baan krijgt bij The Circle. Net als Apple heeft The Circle een enorme campus in de vorm van een donut. Werknemers worden van alles voorzien, van kinderopvang tot sportschool en feestjes. Wie er werkt, hoeft eigenlijk nooit meer het terrein te verlaten. De zorg van The Circle reikt verder dan de poort: ook voor de zieke vader van Mae, een mooie rol van Bill Paxton, wordt gratis gezondheidszorg geregeld.

Tingen, smilen, frownen
Maar niets is vrijblijvend. In ruil voor de medische zorg worden haar ouders via het internet 24/7 in de gaten gehouden. Mae en The Circle kunnen op elk moment meekijken. Ook Mae zelf wordt al snel aangesproken op haar lage "PartiRank", haar gebrek aan participatie. Ze moet "gewoon voor de lol" meer meedoen met de sociale activiteiten, meer tingen, smilen en frownen — de equivalenten van liken. The Circle is geen gewoon bedrijf, maar een gemeenschap. Mae's ex-vriend Mercer zou het overigens eerder als sekte typeren.
Zowel het boek als de film kaarten veel interessante thema's aan rondom de enorme macht van tech-bedrijven in Silicon Valley. Ze bespreken de informatieasymmetrie tussen The Circle en haar gebruikers, de moeilijke verhouding tussen de tech-giganten en de overheid en het verslavende van de producten. Het zijn zaken met een enorme impact op onze vrijheden, maatschappij en democratische rechtstaat. Toch worden deze thema's niet bepaald uitgediept, zeker niet in de film, terwijl dat nou juist de kern van Eggers' verhaal is.



Niets wordt nog vergeten
"Stel je nu eens voor wat dit voor de mensenrechten kan betekenen!", roept Eamon Bailey (Tom Hanks), een van de 'Three Wise Men' van The Circle en woordvoerder van het bedrijf, zijn toehoorders toe terwijl achter hem de beelden van een opstand tegen een autoritair regime worden geprojecteerd. "Demonstranten hoeven niet langer een camera omhoog te houden in de hoop een schending van de mensenrechten vast te leggen", voegt hij eraan toe — alsof dat de grootste zorg zou zijn van iemand onder het juk van een dictator. Hij zegt dit tijdens de lancering van de SeeChange, een camera in de vorm van een oog die je overal op- en aan kunt plakken die alles livestreamt. Dus ook vanaf het Tahrirplein, mocht dat nodig zijn.
Maar in de wereld buiten The Circle en Silicon Valley werken die camera's natuurlijk precies andersom dan Bailey beoogt: activisten zullen na confrontatie met de beelden verantwoording moeten afleggen aan autoritaire regimes, terwijl die autoritaire regimes nooit verantwoording zullen hoeven afleggen aan de rest van de wereld. Dictators smullen van zulke innovaties: niet eerder was het zo makkelijk om het doen en laten van de hele bevolking in de gaten te houden. Niets blijft ongezien, niets wordt vergeten.

Misselijk worden van de camera
Dat is dan ook de ambitie van The Circle. Alles en iedereen volledig transparant. Naarmate Mae zich meer vereenzelvigt met de missie, raakt ze overtuigd dat privacy niet alleen asociaal is, maar domweg crimineel. Ze introduceert mantra's als "Geheimen zijn leugens", "Delen is meeleven" en "Privacy is diefstal". Het idee daarachter is dat als alles transparant is, er maar één waarheid bestaat die altijd geldt, en je niemand de toegang daartoe mag ontzeggen.
Als lichtend voorbeeld draagt ze als een van de eersten een SeeChange-camera permanent om haar nek. Alles wat ze doet is zichtbaar voor de rest van de wereld. Maar van tijd tot tijd schuurt dat. Het kost moeite iedereen voortdurend te pleasen. Haar vriendin Annie wil op een gegeven moment alleen nog met haar praten als ze op het toilet zitten: het zijn de enige drie minuten waarin de camera even uit mag. En als ze een dierbare kwijtraakt, is ze een paar dagen offline. Dat lijken kanttekeningen bij 24/7 transparant zijn, maar wat het met je doet als alles wat je doet door duizenden mensen live te volgen is, laat de film niet zien.



Super Stream Me
Hoe dat moet voelen hebben de VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul in 2015 in Super Stream Me wél helder in beeld gebracht. Bij wijze van psychologisch experiment streamden zij drie weken lang 24/7 hun eigen leven. Tenminste, dat was de bedoeling. Nicolaas gaat al snel in een soort van showmodus: hij doet alles om zijn publiek te vermaken. Hij voelt een enorme druk van de kijker en heeft het gevoel dat hij voortdurend leuk moet doen en grapjes moet maken. Dat alles gaat ten koste van zijn eigen leven. Tim doet juist het tegenovergestelde: hij sluit zich zo veel mogelijk af. Hij stopt met leven en begint alles uit te stellen tot het moment waarop de camera eindelijk weg zal zijn. Ook ten koste van zijn eigen leven dus.
Net als Mae merkten Tim en Nicolaas dat de ongenadig registrerende camera intieme gesprekken in de weg staat. Sommige vrienden weigeren hun zelfs hun gezelschap zolang de camera aanstaat. Zonder echte vrienden voelt de stream als een steeds grotere last. De kijker ziet hoe de twee mannen hun grip op het leven kwijtraken, snel aftakelen en compleet uitgeput raken. Misselijk van de camera stoppen de twee het experiment voortijdig.

Maximale efficiëntie vs. vrijheid
Nadat Mae binnen The Circle als lichtend voorbeeld is gekroond, oppert ze in een vergadering van de veertig meest invloedrijke Cirkelaars dat de overheid een Circle-account verplicht zou moeten stellen, net zoals belasting betalen ook verplicht is. Het product met de naam TruYou zou als een sleutel moeten fungeren voor alle diensten van de overheid en het bedrijfsleven. In werkelijkheid best een aantrekkelijk idee voor de gemiddelde bestuurder: de grote tech-bedrijven weten zoveel meer over ons en onze maatschappij dan de overheid, dat zij de dienstverlening van die overheid stukken efficiënter kan uitvoeren.
Die ontwikkeling miskent echter een fundamenteel uitgangspunt: terwijl een bedrijf als The Circle gericht is op maximale efficiëntie, stelt onze overheid — als het goed is — het maatschappelijk belang voorop. Maar het gebrek aan efficiëntie van de overheid is geen onoverkomelijk probleem, in ieder geval niet zodanig dat het compleet geëlimineerd hoeft te worden. Het is inherent aan de afwegingen die we elders in onze maatschappij maken. We vinden het belangrijker dat onschuldige mensen niet vastzitten, ook als dat betekent dat we soms een schuldig iemand laten lopen. En om ervoor te zorgen dat de overheid niet ieder van ons voortdurend monitort, vinden we het ook acceptabel dat een veroordeelde soms wat langer op de vlucht is.
Mae's idee om er met een verplicht Circle-account voor te zorgen dat de opkomst tijdens verkiezingen hoger wordt is ook al geen fictie. In 2010 experimenteerde Facebook met het naar de stembus nudgen van zijn gebruikers. Dat lijkt mooi, maar de risico's zijn enorm als je je bedenkt dat Facebook misschien ook goed kan inschatten wie wat gaat stemmen.



Dit zal alles veranderen
Cirkelaars hebben een oneindig geloof in de maakbaarheid van de mens. Er is geen probleem dat we niet kunnen oplossen, zegt Bailey. Dat idee, dat je elk probleem met technologie kunt oplossen, wordt door publicist Evgeny Morozov 'solutionism' genoemd. Maar "imperfectie, ambiguïteit, vaagheid, wanorde, de mogelijkheid om je te vergissen, te zondigen en de verkeerde dingen te doen: deze zaken maken allemaal onderdeel uit van de menselijke vrijheid", voegt hij eraan toe in zijn boek Om de wereld te redden, klik hier (2013). Wie die inefficiëntie probeert uit te roeien, roeit ook onze vrijheid uit. Het fundamentele probleem van efficiëntie als hoogste goed wordt helaas maar kort aangestipt in de film.
"The Circle heeft de macht om alles te veranderen", zegt een van de oprichters van het bedrijf. Het is de macht — en de daarbij horende verantwoordelijkheid — die komt met de impact van het ontwerp van technologie. Zoals een verkeersdrempel het gedrag van de automobilist stuurt, heeft ook een alles-registrerende camera impact op onze vrijheid. Maar op de momenten dat Mae daarmee geconfronteerd wordt, kijkt ze liever de andere kant op. De film, en zeker het boek, zijn een pleidooi om daarbij stil te staan. Realiseren we ons wel voldoende wat we doen als we onze vrijheid uit handen geven aan een machtig tech-bedrijf? Weten we wel genoeg van de negatieve consequenties om daar een weloverwogen besluit over te nemen? En kunnen we, als we de verkeerde keuze maken, nog wel terug?

Rejo Zenger  werkt als beleidsadviseur bij digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. Hij is gefascineerd door technologie en de rol die technologie in onze samenleving speelt.


top
The Circle (James Ponsoldt)

Mei 2017 #398



Productie
Anthony Bregman
Gary Goetzman e.a.
Regie

James Ponsoldt
Scenario

James Ponsoldt
Dave Eggers, naar zijn gelijknamige boek
Camera

Matthew Libatique
Montage

Lisa Lassek
Franklin Peterson
Art direction

Gerald Sullivan
Muziek

Danny Elfman
Met

Emma Watson
Tom Hanks
Ellar Coltrane
John Boyega

Kleur, 110 minuten

Distributie
Paradiso
Te zien
vanaf 11 mei

Ga voor alle bioscopen
en speeltijden naar
MrMovie.nl

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


C

C'EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS
C'EST DÉJÀ L'ÉTÉ
C'est la vie!
C'EST PAS MOI, JE LE JURE!
C'EST QUOI LA VIE?
C.R.A.Z.Y.
ÇA COMMENCE AUJOURD'HUI
CABIN FEVER
The Cabin in the Woods
CABLE GUY
CACHÉ
CACHORRO
CADILLAC GIRLS
Caesar Must Die
Cafard
Café de Flore
CAFE DE LOS MAESTROS
CAFÉ FLESH
Café Society
IL CAIMANO
Câini
CAIRO TIME
A CAIXA
The Cakemaker
CALENDAR
CALENDAR GIRLS
CALIFORNIA DREAMIN' (ENDLESS)
CALIMUCHO
Call Girl
Call Me by Your Name
CALLE 54
EL CALLEJON DE LOS MILAGROS
CALLING E.T.
CALVAIRE
Calvary (Previously Unreleased)
Camille Claudel 1915
The Campaign
CAN'T U HEAR ME SINGIN'
CANADIEN BACON
CANDY (Christian Marquand)
CANDY (Neil Armfield)
EL CANT DELS OCELLS
LA CANTANTE DE TANGO
The Canyons
CAOS CALMO
CAÓTICA ANA
CAPITÃES DE ABRIL
Il capitale umano
CAPITALISM, A LOVE STORY
CAPOTE
Capsule (Imagine)
CAPTAIN ABU RAED
Captain America: Civil War
Captain America: The First Avenger 3D
Captain America: The Winter Soldier 3D
CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN
Captain Fantastic
Captain Phillips
Capture the Flag (Race naar de maan)
CAPTURING THE FRIEDMANS
CARAMEL
CARAVAGGIO
CAREER GIRLS
Cargo (Ben Howling, Yolanda Ramke)
CARGO (Clive Gordon)
CARGO 200
CARLA'S LIST
CARLA'S SONG
CARLITO'S WAY
CARMEN MEETS BORAT
CARMEN VAN HET NOORDEN
Carnage
Carnival
CARNIVÀLE
Carnotstraat 17
CARO DIARIO
Carol
Carrie
CARRIERS
CARRINGTON
CARS
Cars 2 (NL)
Cars 3
Cartas da guerra (Ivo Ferreira over)
CASA DE LAVA
CASA DE LOS BABYS
CASABLANCA
CASANEGRA
CASANOVA
CASE 39
CASHBACK
CASINO
CASINO ROYALE
CASPER
Casper & Emma
Casper & Emma de bergen in
Casper en Emma maken theater
Casper en Emma op safari
CASSANDRA'S DREAM
Casse-tête chinois
CASSHERN
CAST AWAY
casting a glance
CASTINGX
THE CASTLE
THE CAT IN THE HAT
THE CAT RETURNS
Catacombe
Catch 44
CATCH A FIRE
CATCH ME IF YOU CAN
CATERINA VA IN CITTÀ
CATFISH
CATS & DOGS: DE WRAAK VAN KITTY GALORE
CATWOMAN
CAVALE
Cave of Forgotten Dreams
The cave of the yellow dog (Byambasuren Davaa over)
CECIL B. DEMENTED
CELEBRITY
DE CELESTIJNSE BELOFTE
CELIA
THE CELL
CELL 211
CELLULAR
THE CELLULOID CLOSET
CELOS
THE CEMENT GARDEN
Cemetery of Splendour
LES CENT ET UNE NUITS
Centaur
CENTER STAGE
CENTRAL DO BRASIL
Central Intelligence
CENTURION
LA CÉRÉMONIE
Certain Women (Previously Unreleased)
CÉSAR ET ROSALIE
Cézanne et moi
La ch'tite famille
CHACUN CHERCHE SON CHAT
CHACUN SON CINÉMA
CHAIN REACTION
CHALET GIRL
CHALK
CHAMANKA
THE CHAMBER
LA CHAMBRE DES OFFICIERS
LA CHAMBRE VERTE
La Chana
CHANDNI CHOWK TO CHINA
The Change-up
CHANGELING
CHANGING LANES
CHAOS (Coline Serreau)
CHAOS (Tony Giglio)
Chapiteau Show
CHAPLIN
Chappie
CHARACHAR
CHARADE
CHARLES CHAPLIN DVD-BOX
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY
Charlie en Hannah gaan uit
CHARLIE ST. CLOUD
CHARLIE WILSON'S WAR
CHARLIE'S ANGELS (2000)
CHARLIE'S ANGELS: FULL THROTTLE
Charlie's Country
CHARLOTTE GRAY
CHARLOTTE'S WEB
THE CHASE
THE CHASER
CHASERS
CHASING AMY
CHASING LIBERTY
Chasing Mavericks
CHASING SLEEP
LA CHASSE AUX PAPILLONS
THE CHATÊAU
Chavela
CHE PART 1 EN 2
CHE?
CHEAP LUDES
CHEAPER BY THE DOZEN
CHEAPER BY THE DOZEN 2
Check It
Cheerful Weather for the Wedding
Chef
LE CHÊNE
Cherchez Hortense
CHÉRI
The Chernobyl Diaries
CHERRY BLOSSOMS — HANAMI
CHERRY FALLS
Chevalier
Les chevaliers blancs
Les chevaux de Dieu
CHEVOLUTION
Chez nous (Lucas Belvaux over)
Chez nous (Tim Oliehoek)
Chi-Raq
LE CHIAVI DI CASA
CHICAGO
CHICKEN LITTLE
CHICKEN RUN
CHICKIES, BABIES AND WANNABEES
CHIKAMATSU MONOGATARI
Child 44
Child of God
Child's Pose
The Children Act
CHILDREN OF HEAVEN
THE CHILDREN OF HUANG SHI
CHILDREN OF MEN
CHILDREN OF NATURE
CHILL FACTOR
Het Chimpansee Complex
Chimpanzee
CHINA BLUE
CHINA STRIKE FORCE
China's Van Goghs
CHINATOWN
Chinatown (gerestaureerd)
CHINESE BOX
A CHINESE GHOST STORY: THE TSUI HARK ANIMATION
Chips
CHLOE
CHOCOLAT
CHOCOLATE
The Choice
CHOPPER
LES CHORISTES
Chorus
A CHRISTMAS CAROL
Christopher Robin
Chronic
Chronicle
CHRONICLE OF A DISAPPEARANCE
THE CHRONICLES OF NARNIA — THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER
CHRONICLES OF RIDDICK
CHUNGKING EXPRESS
CHUNHYANG
CHUTNEY POPCORN
EL CID, DE LEGENDE
CIDADE BAIXA
CIDADE DE DEUS (CITY OF GOD)
CIDADE DOS HOMENS
THE CIDER HOUSE RULES
Le Ciel Flamand
EL CIELO GIRA
EL CIELO, LA TIERRA Y LA LLUVIA
LA CIÉNAGA
Cigán/The Garden
Cinderella
CINDERELLA MAN
A CINDERELLA STORY
CINÉMA INVISIBLE
CINEMA, ASPIRINES AND VULTURES
La cinquième saison
THE CIRCLE (Jafar Panahi)
The Circle (James Ponsoldt)
CIRCLE OF FRIENDS
Circumstance
CIRCUS
CIRKELIENTJE
Cirkus Columbia
CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT
CITIZEN KANE
CITIZEN RUTH
Citizenfour
CITY BY THE SEA
CITY HALL
CITY OF ANGELS
CITY OF EMBER
CITY OF GHOSTS (Matt Dillon)
CITY OF INDUSTRY
CITY OF JOY
THE CITY OF LOST CHILDREN
City of Violence
El ciudadano ilustre
A civil action
THE CLAIM
CLAIRE DOLAN
El Clan
Clash
CLASH OF THE TITANS 3D
CLAUDE CHABROL COLLECTIE
CLAUS, OP HANDEN GEDRAGEN
CLEAN
CLEAN, SHAVEN
The Cleaners
CLEAR AND PRESENT DANGER
THE CLEARING
CLERKS II: PASSION OF THE CLERKS
CLICK
THE CLIENT
CLIFFHANGER
Cloaca
CLOCKERS
CLOCKSTOPPERS
Cloclo
CLOSE TO HOME
CLOSER
CLOSING THE RING
Cloud Atlas
Clouds of Sils Maria
CLOVERFIELD
El Club (Pablo Larraín over)
Club Sándwich
De club van Sinterklaas & de pietenschool
De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes
De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot
De club van Sinterklaas & het geheim van de speelgoeddokter
De Club van Sinterklaas & het pratende paard
CLUB ZEUS
CLUELESS
COACH CARTER
Cobain
COBB
COCKFIGHTER
Coco
COCO AVANT CHANEL
COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
CODE 46
Code Blue
CODE INCONNU
Code M
COFFEE AND CIGARETTES
Cold Breezes
COLD COMFORT FARM
COLD FEVER
The Cold Light of Day (Mabrouk El Mechri)
THE COLD LIGHT OF DAY (Rudolf van den Berg)
COLD SOULS
COLLATERAL
Collateral Beauty
COLLATERAL DAMAGE
LE COLLIER PERDU DE LA COLOMBE
Colombiana
COLOR OF NIGHT
Il colore nascosto delle cose (Silvio Soldini over)
COLPO DI LUNA
COMANDANTE
COMBAT SHOCK
Les combattants
A COMÉDIA DE DEUS
COMEDIAN HARMONISTS
Coming Home
Comme un chef
Comme un homme
COMME UNE IMAGE
LA COMMUNE
The Commuter
COMO AGUA PARA CHOCOLATE
THE COMPANY
COMPANY MAN
The Company Men
Company Orheim
The Company You Keep
COMPASSIONATE SEX
Complete Unknown
The Complex
Compostella
Computer Chess
LA COMUNIDAD
CON AIR
Conan The Barbarian 3D
LE CONCERT
THE CONCIERGE
Concussion
CONDUCTING MAHLER
CONFESSION, FROM THE COMMANDER'S DIARY
Le confessioni
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
CONFIDENCE
CONFIDENCES TROP INTIMES
CONFITUUR
Il conformista (Thuiskijken)
CONGO
CONGORAMA
The Congress
The Conjuring
The Conjuring 2
CONNY & CARLA
La conquête
LE CONSEGUENZE DELL'AMORE
CONSENTING ADULTS
CONSPIRACY THEORIE
The Conspirator
CONSPIRATORS OF PLEASURE
THE CONSTANT GARDENER
CONSTANTINE
CONTACT
Contagion
CONTAINER
CONTE D'AUTOMNE
CONTE D'ÉTÉ
CONTE D'HIVER
UN CONTE DE NOËL
THE CONTENDER
Contraband
CONTRACORRIENTE
CONTRE TOI
CONTROL
LES CONVOYEURS ATTENDENT
COOKIE'S FORTUNE
COOL
COOL & CRAZY
Cool Girls
COOL RUNNINGS
THE COOLER
COP LAND
COPACABANA
COPIE CONFORME
COPS VS. THUGS (KENKEI TAI SOSHIKI BORYOKU)
COPYCAT
COPYING BEETHOVEN
CORAJE
CORALINE EN DE GEHEIME DEUR
CORDERO DE DIOS (LAMB OF GOD)
THE CORE
Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
Corn Island
Cornelis
CORPSE BRIDE
THE CORRIDOR
CORRINA, CORRINA
THE CORRUPTOR
Corta
CORTO MALTESE: LA COUR SECRÈTE DES ARCANES
COSAVOGLIODIPIÙ
Cosmopolis
COSTA BRAVA
COSTA!
A COUCH IN NEW YORK
The Counselor
THE COUNT OF MONTE CRISTO
Countdown to Zero
COUNTERPARTS (GEGENÜBER)
THE COUNTRY TEACHER
LE COUPERET
UN COUPLE EPATANT
COUPLES RETREAT
COURAGE UNDER FIRE
COURTING COURTNEY
COUSIN BETTE
THE COVE
COWBOY BEBOP: THE MOVIE
THE COWBOY WAY
Les cowboys
Cowboys & Aliens
COWBOYS IN KOSOVO
CQ
Crab Trap
CRADLE 2 THE GRAVE
THE CRAFT
CRANK
CRASH (David Cronenberg)
CRASH (Paul Haggis)
THE CRAZIES
Crazy (Workshop Filmkritiek)
CRAZY HEART
CRAZY IN ALABAMA
Crazy Rich Asians
Crazy, Stupid, Love
CRAZY/BEAUTIFUL
CREATION
Creative Control
Creed
CREEP
CREMASTER MARATHON
CREPUSCULE
CRIME D'AMOUR
EL CRIMEN DEL PADRE AMARO
CRIMEN FERPECTO
CRIMES OF THE FUTURE
Criminal
Criminal Activities
CRIMSON GOLD
Crimson Peak
CRIMSON RIVERS 2
CRIMSON TIDE
LA CRISE
CRITICAL DECISION
CROCODILE DUNDEE IN LOS ANGELES
Les croix de bois
CRÓNICA DE UNA FUGA
CRONICAS
CRONOS
The Croods
CROOKLYN
CROSS FATE
THE CROSSING
THE CROSSING GUARD
CROSSING OVER
CROSSING THE BRIDGE: THE SOUND OF ISTANBUL
CROSSROADS
CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON
THE CROW
THE CROW: CITY OF ANGELS
THE CRUCIBLE
The Crucifixion
CRUEL INTENTIONS
Crulic: The Path to Beyond
CRUMB
CRUSH
THE CRUSH
CRUSH PROOF
LA CRUZ
CRYING FREEMAN
THE CRYING GAME
CUBA FELIZ
Cuban Fury
THE CUP
CURDLED
THE CURE
CURE & PULSE
Cure for Pain
A Cure for Wellness
CURFEW
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
CURSE OF THE GOLDEN FLOWER
THE CURSE OF THE JADE SCORPION
CURSED
EL CUSTODIO
CUTTHROAT ISLAND
THE CUTTING EDGE
CYCLO
CYPHER
CYRUS