Burning
Tesnota
First Man
Transit (Christian Petzold over)
Living the Light — Robby Müller (Claire Pijman over)
Acute aanval van statusangst

Brad's Status (Mike White over)

Verenigde Staten, 2017 | Mike White
In Brad's Status speelt Ben Stiller een veertiger met idealen en een acute aanval van statusangst. Regisseur Mike White vertelde op het Filmfestival van Toronto het probleem van nabij te kennen: "Het is niet mijn coolste kant." Maar het heeft voor hem ook sociale implicaties: "Zie je al voor je wat er gebeurt als zeven miljard mensen met hun privéjet de lucht in willen?"

Door Dana Linssen

Of je vraagt Ben Stiller voor deze rol. Of je vraagt, ehm, Ben Stiller voor deze rol. Scenarist en regisseur Mike White verontschuldigt zich bijna voor het feit dat hij een film met, nou ja, Ben Stiller heeft gemaakt. Vooral omdat het zo'n Ben Stillerige film is, over zo'n kindman met permanente midlifecrisis. Een teleurgestelde idealist, die tijdens een tripje met zijn getalenteerde zoon langs allerlei prestigieuze Amerikaanse Ivy League-universiteiten een acute aanval van statusangst krijgt. Zo erg dat zijn zoon denkt dat hij een zenuwinzinking heeft.
Statusangst is volgens popfilosoof Alain de Botton in zijn gelijknamige boek het gevolg van onze materialistische en comparatieve cultuur. Door het kapitalisme ontlenen we onze identiteit in toenemende mate aan wat we hebben, in vergelijking met anderen, en steeds minder aan wat we zijn, of kunnen, of willen, als onszelf.

Mike White


Sociale media hebben dat proces alleen maar verergerd en versneld, laat de film zien. Brad is voortdurend bezig zijn verworvenheden af te zetten tegen die van zijn jeugdvrienden. Je zou de film als een companion piece kunnen zien bij Stillers eigen The Secret Life of Walter Mitty (2013) of de twee films over vergelijkbare personages die hij met Noah Baumbach maakte: Greenberg (2010) en While We're Young (2014). Vooral waar die laatste ook ingaat op de generatiekloof tussen veertigers en hun kinderen, de ME-llenials die opgroeiden in overvloed en tegelijkertijd moeten leren omgaan met het einde van de economische groei en het vooruitgangsgeloof.
Voor Mike White zit dat allemaal in zijn film, misschien wel de eerste echte die hij zelf regisseerde, en vooral: op zijn eigen voorwaarden. En inmiddels schreef hij mee aan zoveel films en tv-series (van het onweerstaanbare School of Rock tot recentelijk het zouteloze The Emoji Movie) dat Ben Stiller zomaar iemand was die hij 'kende' en het script kon sturen. "Hij liet me weten veel van zijn eigen leven van de afgelopen jaren in Brad te herkennen. Toen dacht ik: wow, als Ben Stiller, een van de meest succesvolle acteurs op de planeet, dat zegt dan heeft mijn film misschien toch wel iets te vertellen."

Rotten Tomatoes-score
Er zit een hoop van hemzelf in de hoofdpersoon van Brad's Status, geeft White meteen toe aan het groepje journalisten dat hij na de première van de midlifekomedie spreekt op het Filmfestival van Toronto. Niet alleen waren zijn ouders werkzaam in de non-profitsector ("Ze zijn allebei heel trots op wat ze doen, maar het was fijn geweest als ze iets meer hadden verdiend zodat ze fatsoenlijk met pensioen hadden kunnen gaan"), ook vond hij inspiratie in zijn eigen werkkring: "Hollywood geeft je het gevoel dat iedereen om je heen voortdurend de loterij wint. En soms denk je dan: mmh, maar hij is helemaal niet zo goed. En hij heeft net een deal gesloten voor tien films van vier miljard dollar. En dat geldt in het bijzonder voor acteurs. Bij elke film die uitkomt heeft een acteur een reden om te denken: daar hebben ze mij niet voor gevraagd. Je voelt je verslagen, nog voordat je in de boksring bent gestapt. Je krijgt voortdurend feedback op jezelf, ook als je nog niets gedaan hebt. En dat voortdurende vergelijken met anderen, die het beter hebben dan jij, die meer hebben dan jij, creëert mensen zoals Brad. Ik ben best tevreden met mijn carrière en dat ik betaald word om te schrijven wat ik wil. Mijn motivatie is uiteindelijk om iets te doen wat ik leuk vind. Maar ik heb ook momenten waarop ik mijn Rotten Tomatoes-scores check, of de box-office-resultaten, en jaloers ben op mensen die het beter doen, of die een betere zin hebben bedacht, althans dat denk ik dan en dan verwijt ik mezelf dat ik dat niet heb gedaan. Dat is niet mijn coolste kant."

Extravaganza
Brad is meer een teleurgestelde idealist, die ziet dat idealisme het op een gegeven moment aflegt tegen de "kapitalistische ratrace en dat er geen andere parameters zijn voor succes in onze cultuur", aldus White. Met zijn zachte lijzige stem is hij de nerdy versie van het personage dat hij heeft bedacht en hij maakt even grote gedachtesprongen: "Zelfs iemand als Trump heeft statusangst. Hij is godverdomme de president van de Verenigde Staten en hij ligt in bed enorm kinderachtig lichtgeraakt te doen en allemaal tweets de wereld in te slingeren waarin hij iedereen verwijten maakt. Hij heeft zo'n hongerig ego dat hij de buitenwereld nodig heeft om hem te bevestigen dat hij succesvol is."
Hij vervolgt: "Het kapitalisme versterkt dit soort gevoelens: meer, meer, meer. Meer consumeren, meer produceren. Sociale media zijn het ultieme kapitalistische product. Het begon met reality-tv, waardoor mensen zich in real time met anderen konden gaan vergelijken. De lifestyle van de rijken was ooit iets bijna fictiefs, een verre onbereikbare wereld, als een sprookje. En als je geluk had kon je even van achter het gordijn hun leven in gluren. Nu zie je op elk scherm de extravaganza van rijkdom gepromoot, niet alleen als beeld van succes, maar ook alsof het in ethische zin een beter leven vertegenwoordigt. Dat werkt niet alleen op een persoonlijk niveau verlammend, maar ook maatschappelijk. En het is politiek en wereldwijd niet duurzaam. Zie je het voor je wat er gebeurt als zeven miljard mensen met hun privéjet de lucht in willen?"

Spiegel
White weigert om Brad's Status een "grote film" te noemen — al is het dat in onze ogen natuurlijk wel, al is hij voor een mainstreamproductie verrassend subtiel: er is geen echte oplossing aan het einde, behalve een leven van doorploeteren; de catharsis ligt niet fleurig ingepakt in de derde akte te wachten. "Toen ik het verhaal schreef en aan mensen liet lezen was niets vanzelfsprekend. Je scharrelt geld en mensen bij elkaar. Beatriz at Dinner, de vorige film die ik schreef, gaat deels over dezelfde vragen, en is zo vaak afgewezen dat ik de tel kwijt ben. Je kunt zeggen dat de independent cinema je meer vrijheid geeft, maar ook meer vernedering."
"Ik had iemand in de film nodig die Brad een spiegel voorhield: 'Houd op met zeiken, je doet het prima.' Maar ik wilde het niet moralistisch maken. Twijfel, existentiële onrust — ja, zelfs als statusangst een typisch probleem van witte mannen boven de veertig is, dan nog wil ik het serieus nemen: psychologische pijn is ook pijn. Ik weet niet of ik deze film vanuit het standpunt van een vrouw had kunnen schrijven. Mannen hebben iets heel pathetisch als het op lijden aankomt. Dus als studente Ananya aan wie Brad zijn hart uitstort in een vage hoop om weer jong en viriel te zijn, zegt: 'Je kunt niet verwachten dat ik medelijden met je heb', dan bedoel ik dat. Het is ingewikkeld. Zijn pijn is echt. Maar de oorzaak van zijn pijn is ingebeeld."


top
Brad's Status (Mike White over)

November 2017 #403

Productie
David Bernad
Dede Gardner e.a.
Regie en scenario
Mike White
Camera
Xavier Grobet
Montage
Heather Persons
Art direction
Richard Hoover
Muziek
Marc Mothersbaugh
Met
Ben Stiller
Austin Abrams
Jenna Fischer

Kleur, 101 minuten

Distributie
The Searchers
Te zien
vanaf 28 september

Ga voor alle bioscopen
en speeltijden naar
MrMovie.nl

Titelindex


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1&


B

B-52
B. LOVE COLDER THAN DEATH
B. MONKEY
BAADASSSSS!
DER BAADER MEINHOF KOMPLEX
Baal
BAARÌA
BAB EL-OUED CITY
The Babadook
BABAJI, AN INDIAN LOVE STORY
BABE
BABE: PIG IN THE CITY
BABEL
BABIES
BABOOSKA
BABS
De baby
BABY BLUE
Baby Driver
BABY GENIUSES
BABY MAMA
THE BABY OF MÂCON
BABY'S DAY OUT
BABYLON
BABYLON A.D.
The babymakers
Bacalaureat (Cristian Mungiu over)
THE BACHELOR
Bachelorette
The Bachelors
HET BACHVIRUS
BACIAMI ANCORA
BACK TO GAYA
THE BACK-UP PLAN
BACKBEAT
BAD BOY BUBBY
BAD BOYS
BAD BOYS 2
BAD COMPANY
BAD DAY AT BLACK ROCK
BAD GIRLS OF MUSIC
BAD GUY
BAD LIEUTENANT
THE BAD LIEUTENANT: PORT OF CALL — NEW ORLEANS
Bad Moms
Bad Moms 2
Bad Neighbours
Bad Neighbours 2
BAD NEWS BEARS
Bad Samaritan
BAD SANTA
Bad Santa 2
BAD TEACHER
The Bag Man
BAISE-MOI
UN BAISER S'IL VOUS PLAÎT
BAISERS VOLÉS
Bait 3D
DE BAL
LE BAL MASQUÉ
BALADA TRISTE DE TROMPETA
LA BALIA
BALIBO
BALKAN BAROQUE
Ballerina
BALLETS RUSSES
BALLO A TRE PASSI
LE BALLON ROUGE
BAMAKO
BAMBI
BAMBI II
BAMBOOZLED
THE BAND'S VISIT
La bande à Picasso
BANDIDAS
BANDIT QUEEN
BANDITS
Los Bando
Bang Gang (A Modern Love Story)
THE BANGER SISTERS
BANGKOK DANGEROUS (Danny & Oxide Pang)
THE BANISHMENT
THE BANK JOB
Bankier van het verzet
DE BANKROET JAZZ
EL BAÑO DEL PAPA
Bar bahar
BARAN
BARB WIRE
Barbara
THE BARBER OF SIBERIA
Barbershop: A Fresh Cut
Barbie, dolfijnenmagie
BARDSONGS
THE BAREFOOT CONTESSA
BARNEY'S VERSION
BARNYARD: THE ORIGINAL PARTY ANIMALS/BEESTENBOEL
LES BARONS
Barry
Bart Vegter: 9 abstracte films (1981-2008)
BASEKETBALL
BASHU
BASIC INSTINCT 2
THE BASKETBALL DIARIES
BASQUIAT
The Bastard
LOS BASTARDOS
Bastille Day
BATALLA EN EL CIELO
BATMAN & ROBIN
BATMAN BEGINS
BATMAN FOREVER
Batman vs. Superman: Dawn of Justice
BATTLE IN SEATTLE
The Battle of Algiers
Battle of the Sexes
Battle of the Year: The Dream Team
BATTLE ROYALE
BATTLE ROYALE 2
BATTLEFIELD EARTH
Battleship
The Bay
Baywatch
BE COOL
BE KIND REWIND
THE BEACH
BEAN
Bears
Beast
Beasts of No Nation
Beasts of the Southern Wild
BEAT
The Beatles: Eight Days a Week
Beats, Rhymes & Life Travels of a Tribe Called Quest
Un beau soleil intérieur
BEAU TRAVAIL
BEAUTIFUL BITCH
BEAUTIFUL BOXER
Beautiful Boy
THE BEAUTIFUL COUNTRY
Beautiful Creatures
BEAUTIFUL GIRLS
BEAUTIFUL JOE
A BEAUTIFUL MIND
BEAUTIFUL PEOPLE
BEAUTIFUL THING
Beauty and the Beast
Beauty and the Dogs
Les beaux jours
BEAVIS AND BUTT-HEAD DO AMERICA
BECAUSE I SAID SO
BECK
BECOMING JANE
Becoming traviata
BEDAZZLED
BEDROOMS & HALLWAYS
BEDTIME STORIES
BEE MOVIE
BEEFCAKE
BEESEASON
BEESTENBOEL (BARNYARD: THE ORIGINAL PARTY ANIMALS)
Beestenboot
BEETHOVEN'S 2ND
BEFORE AND AFTER
Before I Fall
Before Midnight
BEFORE NIGHT FALLS
BEFORE SUNRISE
BEFORE SUNSET
BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD
Before the Flood
BEFORE THE RAIN
BEFORE THE STORM
Begin Again
Beginners
BEHIND ENEMY LINES
Behind the Candelabra
BEHIND THE SUN
Being Flynn
BEING HUMAN
BEING JOHN MALKOVICH
Bel ami
Belgica
THE BELIEVER
Bella Donna's
BELLA MARTHA
Bellas mariposas
Belle (Amma Asante)
Belle (André Delvaux)
BELLE (Irma Achten)
BELLE DE JOUR
Belle en het beest
BELLE ÉPOQUE
BELLE TOUJOURS
BELLE VAN ZUYLEN
Bellicher: Cel
BELOVED
BELPHÉGOR — LE FANTÔME DU LOUVRE
BEN X
Ben-Hur
BEND IT LIKE BECKHAM
De Bende van Oss
Bennie Stout
BENNY AND JOON
BENNY'S VIDEO
BENZINA
Benzinho
BEOWULF
BEOWULF & GRENDEL
Berberian Sound Studio
BERLIN ALEXANDERPLATZ: REMASTERED
Berliner Tagebuch
BERNIE
Bert Haanstra Compleet
BES VAKIT — TIMES AND WINDS
BESHKEMPIR
The Best Exotic Marigold Hotel
THE BEST INTENTIONS
Best Night Ever
The Best of Me
THE BEST THING IN LIFE
BEST WORST MOVIE
DE BESTE ZOMER
Bethlehem
BETTER THAN CHOCOLATE
Betty: They Say I'm Different
Between the Devil and the Deep
BETWEEN THE DEVIL AND THE DEEP BLUE SEA
THE BEVERLY HILLBILLIES
BEVERLY HILLS CHIHUAHUA
BEVERLY HILLS COP 3
Bewaren — of hoe te leven
DER BEWEGTE MANN
BEWITCHED
BEWOGEN KOPER
BEYNELMILEL aka THE INTERNATIONAL
BEYOND (Åke Sandgren)
Beyond (Pernialla August)
BEYOND BORDERS
Beyond Clueless
BEYOND RANGOON
BEYOND REASON
Beyond Sleep
BEYOND THE CLOUDS (PAR DELÀ LES NUAGES)
BEYOND THE GAME
Beyond the Hills
Beyond the Mountains and Hills
BEYOND THE ROCKS
Beyond the Steppes
Beyond Words
BEZNESS
Bezness as Usual (Alex Pitstra over)
The BFG
Bibi & Tina
Bibi & Tina 2 (NL)
Bibi & Tina: Jongens tegen de meiden
BICENTENNIAL MAN
Les bien-aimés
BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS
Big Boy
THE BIG BRASS RING
BIG DADDY
Big Eyes
BIG FISH
Big Game
THE BIG HEAT
Big Hero
THE BIG HIT
THE BIG LEBOWSKI
Big Miracle
BIG MOMMA'S HOUSE
BIG MOMMA'S HOUSE 2
BIG MOMMAS: LIKE FATHER, LIKE SON
BIG NIGHT
The Big Parade
The Big Short
The Big Wedding
THE BIG WHITE
Bigfoot Junior
A Bigger Splash
BIGGER THAN JAMES DEAN
BIGGER THAN LIFE
BIGGIE & TUPAC
BIJ ONS IN DE JORDAAN
BIKKEL
Billy
BILLY ELLIOT
BILLY THE KID
BILLY'S BAD
BIN ICH SCHÖN?
BIN-JIP
BINGO
BIOGRAFI: ALBANESE VERHALEN
BIPEDALISM
BIR IHTIMAL DAHA VAR
THE BIRD CAN'T FLY
Bird People (Pascale Ferran over)
THE BIRDCAGE
Birdman
BIRDWATCHERS
BIRTH
BIRTHDAY GIRL
BITTER MOON
BITTER SUGAR
Bittersweet
A BITTERSWEET LIFE
BIUTIFUL
Black
Black & White & Sex
THE BLACK BALLOON
BLACK BUTTERFLIES
BLACK CAT, WHITE CAT
Black Coal
THE BLACK DAHLIA
Black Gold (Jean-Jacques Annaud)
BLACK GOLD (Marc & Nick Francis)
BLACK HAWK DOWN
BLACK KNIGHT
BLACK MASK
Black Mass
Black Mirror
Black Mirror (seizoen 4)
Black Out
BLACK ROBE
BLACK SHEEP
BLACK SNAKE MOAN
BLACK SWAN
BLACK VENUS
Black's Game
Blackbird
BLACKBOARDS
Blackfish
Blackhat
BlacKkKlansman
Blackmail/Grand Piano
THE BLACKOUT/THE ADDICTION
BLACKWATER FEVER
BLADE
BLADE 2
Blade of the Immortal
BLADE RUNNER
Blade Runner 2049
Blade Runner: The Final Cut
BLADE TRINITY
BLADES OF GLORY
Blair Witch
BLAIR WITCH 2: BOOK OF SHADOWS
THE BLAIR WITCH PROJECT
Blancanieves
A Blast
BLAST FROM THE PAST
DE BLAUWE TREIN
BLAZEN TOT HONDERD
BLAZING SADDLES
BLED NUMBER ONE
The Bleeder
The Bleeding Edge
Blended
BLESS THE CHILD
Blessed Benefit
BLIND
BLIND DATE (Stanley Tucci)
BLIND DATE (Theo van Gogh)
BLIND LOVES
BLIND PIG WHO WANTS TO FLY (Previously Unreleased)
BLINDGANGERS
BLINDNESS
BLINDSIGHT
The Bling Ring
BLINK
BLISSFULLY YOURS
Blitz
Blockers
Bloed, zweet & tranen
BLOEDBROEDERS
DE BLOEDBRUILOFT
Bloedlink
LA BLONDES AUX SEINS NUS
BLOOD AND WINE
BLOOD DIAMOND
Blood Father
BLOOD IN BLOOD OUT
Blood Ties
BLOODWORK
BLOODY ANGELS
BLOODY MONDAYS & STRAWBERRY PIES
BLOODY SUNDAY
BLOOT
BLOW
BLOWN AWAY
BLUB! IK BEN EEN VIS
BLUE (Derek Jarman)
Blue (Keith Scholey)
BLUE BELGIUM
BLUE CHIPS
BLUE CRUSH
Blue Jasmine
THE BLUE KITE
BLUE MOON
BLUE MOVIE
BLUE SKY
BLUE STREAK
BLUE TIGER
BLUE VALENTINE
BLUE VELVET
BLUEBERRY
Bluebird
The Blues Brothers
BLUES BROTHERS 2000
Boardwalk Empire
THE BOAT THAT ROCKED
BOAT TRIP
BOB LE FLAMBEUR
BOB ROBERTS
BOBBY
Bobby en de geestenjagers
BODIES, REST & MOTION
Bodkin Ras
THE BODY
Body (Previously Unreleased)
BODY BAGS
Body Language
BODY OF EVIDENCE
BODY OF LIES
BODY SHOTS
BODYGUARD
DE BOEKVERFILMING
Bojack Horseman
EL BOLA
BOLIVIA
BOLLETJES BLUES!
BOLLYWOOD HERO
BOLT
Het bombardement
BOMBÓN — EL PERRO
Bombshell: The Hedy Lamarr Story
Bon Bini Holland
EL BONAERENSE
THE BONE COLLECTOR
Bone Tomahawk
DE BONTE BRIGADE
BOOGEYMAN
BOOGIE NIGHTS
Boogie Woogie
Book Club
THE BOOK OF ELI
The Book Thief
The Bookshop
BOOM!
BOOMERANG
BOPHA!
BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN
Borders (Jacqueline van Vugt over)
BORDERTOWN
Borg/McEnroe
Borgman
BORN YESTERDAY
THE BORROWERS
De Boskampi's
The Boss
The Boss Baby
THE BOSS OF IT ALL
BOSTON KICKOUT
THE BOTHERSOME MAN
El botón de nácar (Patricio Guzmán over)
BOTTLE ROCKET
BOTTLE SHOCK
BOUNCE
BOUND
THE BOUNTY HUNTER
THE BOURNE IDENTITY
The Bourne Legacy
THE BOURNE SUPREMACY
THE BOURNE ULTIMATUM
BOVEN DE BERGEN
Boven is het stil
DE BOVENMAN
THE BOW (HWAL)
BOWFINGER
BOWLING FOR COLUMBINE
THE BOX
BOX OF MOONLIGHT
THE BOXER
The BoxTrolls
The Boy
Boy 7
BOY A
The Boy and the World
BOY CALLED TWIST
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
BOY MEETS GIRL STORIES
The Boy Next Door
THE BOY WHO CRIED BITCH
Boychoir
Boyhood
BOYS
BOYS DON'T CRY
BOYS ON THE SIDE
Brad's Status (Mike White over)
THE BRADY BUNCH MOVIE
BRAINSCAN
Bram Fischer
BRAM STOKER'S DRACULA
Brammetje Baas
Brandweerman Sam: UFO Alarm
BRASILIA, EEN DAG IN FEBRUARI
BRASSED OFF
Brasserie Valentijn
BRAT
BRATAN
BRATZ — THE MOVIE
Brave
THE BRAVE
THE BRAVE ONE
BRAVEHEART
Brawl in Cell Block 99
BREACH
BREAD AND ROSES
The Breadwinner
THE BREAK-UP
BREAKDOWN
Breakfast at Tiffany's
BREAKFAST OF CHAMPIONS
BREAKFAST ON PLUTO
BREAKING AND ENTERING
Breaking Bad (Tweede helft seizoen 5)
BREAKING NEWS
BREAKING THE WAVES
BREAST MEN
BREATH
Breathe
BRENDAN AND THE SECRET OF THE KELLS
BRICK
Brick Mansions
BRIDE AND PREJUDICE
BRIDE FLIGHT
BRIDE OF CHUCKY
BRIDE WARS
BRIDESHEAD REVISITED
Bridesmaids
Bridge of Spies
BRIDGE TO TERABITHIA
THE BRIDGES OF MADISON COUNTY
BRIDGET JONES 2: THE EDGE OF REASON
Bridget Jones's Baby
BRIDGET JONES'S DIARY
DE BRIEF DIE NOOIT VERZONDEN WERD
BRIEF ENCOUNTER
DE BRIEF VOOR DE KONING
BRIEFGEHEIM
BRIGANDS, CHAPITRE VII
Bright
BRIGHT FUTURE
BRIGHT STAR
BRIGHT YOUNG THINGS
Brigsby Bear (Dave McCary, Kyle Mooney en Kevin Costello over)
Brimstone
Bring me the Head of Alfredo Garcia
BRINGING OUT THE DEAD
BROADWAY — BLACK SEA
BRODEUSES
Broeders
Broers
BROKEBACK MOUNTAIN
Broken
BROKEN ARROW
The Broken Circle Breakdown
Broken City
BROKEN FLOWERS
BROKEN WINGS
A BRONX TALE
Brooklyn
BROOKLYN'S FINEST
BROOS
Bros' Before Ho's
BROTHER
BROTHER BEAR
BROTHERHOOD
BROTHERHOOD OF WAR
BROTHERS (Jim Sheridan)
BROTHERS (Susanne Bier)
THE BROTHERS BLOOM
THE BROTHERS GRIMM
THE BROTHERS MCMULLEN
BROTHERS OF THE HEAD
BROWN'S REQUIEM
BROWNIAN MOVEMENT
THE BROWNING VERSION
Brozer
BRUCE ALMIGHTY
BRUCIO NEL VENTO (BURNING IN THE WIND)
BRUISER
BRÜNO
BUBBA HO-TEP
BUBBLE
LA BÛCHE
THE BUCKET LIST
BUDDENBROOKS
BUDDHA COLLAPSED OUT OF SHAME
BUDDHA'S LOST CHILDREN
BUDDY
LA BUENA VIDA
BUENA VISTA SOCIAL CLUB
BUENOS AIRES VICE VERSA
BUFFALO '66
BUFFALO SOLDIERS
A BUG'S LIFE
Bugs
Buitenkampers
BULLET BOY
BULLET IN THE HEAD
Bullet to the Head
BULLETPROOF MONK
BULLETS OVER BROADWAY
BULLY
BULWORTH
DE BUNKER
Bunohan
BUÑUEL'S PRISONERS
BUONGIORNO NOTTE
LES BUREAUX DE DIEU
BURIED
BURLESQUE
Burma Storybook
BURMA VJ — REPORTING FROM A CLOSED COUNTRY
BURN AFTER READING
Burning
THE BURNING PLAIN
Burning Sands
Burnt
BURNT BY THE SUN
Burying the Ex
THE BUSINESS
A BUSINESS AFFAIR
THE BUTCHER BOY
The Butler
LE BUTTANE
THE BUTTERFLY EFFECT
BUTTERFLY KISS
BUTTERFLY ON A WHEEL
Buurman & Buurman hebben een nieuw huis!
BUURMAN EN BUURMAN
By the Sea
BYE BYE BLUEBIRD
The Bye Bye Man
BYE-BYE
Byzantium